fbpx
 
Dosar penal după acuzațiile de fraudare a votului din Sectorul 1, la alegerile locale

Dosar penal după acuzațiile de fraudare a votului din Sectorul 1, la alegerile locale


Polițiștii și procurorii au deschis un dosar penal in rem, în care sunt cercetate fapte, nu persoane, după acuzațiile de fraudare a votului venite din partea candidatului USR-PLUS, Clotilde Armand. Acuzația este de falsificare prin orice mijloace a înscrisurilor de la birourile electorale, informează Digi24.

Luni, la o zi după vot, un bărbat a fost surprins având asupra sa un teanc de procese verbale ce ar fi fost originale.

Membrii USR-PLUS acuză că frauda ar fi fost organizată pe mai multe paliere: prin decuparea codurilor QR de pe procesele verbale originale și lipite pe procesele ce ar fi fost falsificate; raportarea către autorități a mai puține voturi sau chiar zero voturi, deși pe procesele verbale erau mult mai multe voturi; în unele cazuri voturile primite de candidații lor erau trecute în dreptul altora.

„Am putut intra în direcția de salubrizare și am găsit și procese verbale pe jumătate completate, elemente care arătau clar că era sediu de campanie, că erau urmărite voturile pentru fiecare candidat, pungi cu mită electorală”, a declarat Clotilde Armand.

„Sunt două probleme. Faptul că un spațiu public e folosit în interes de partid. Erau semne că era folosit că sediu de campanie al PSD. Și e o problema foarte mare cu aceste procese verbale, și cu cele aproape goale, și cele completate, ștampilate, originale, nu știm dacă sunt procese verbale care aparțin de BES și atunci de ce au ieșit de la BES, sau dacă sunt procese verbale care aparțin de PSD, adică exemplarul lor, și atunci de ce au ieșit de la BES că să se ducă la primărie?”, a mai spus candidata USR-PLUS, susținută și de PNL.

Ea l-a acuzat de fraudă pe Dan Tudorache, dar primarul sectorului 1 respinge acuzațiile și spune că nu știe despre ce este vorba, ironizându-o pe contracandidata sa, spunând că nu înțelege bine limba română.

Polițiștii au făcut verificări luni la fața locului și au sigilat încăperile respective.

Potrivit datelor parţiale centralizate de BEC, până marţi la ora 9:00, Clotilde Armand se menţine pe primul loc în preferințele electoratului, cu 41,06% din voturi, urmată de Daniel Tudorache (PSD) - 39,72% și Ioana Constantin (PMP) - 7,75%.

Au fost numărate 94,93% dintre voturi.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: