fbpx
Portokal
Un bărbat și o femeie din Iași, reținuți pentru trafic de minori: mai multe tinere recrutate prin metoda „loverboy”, exploatate sexual

Un bărbat și o femeie din Iași, reținuți pentru trafic de minori: mai multe tinere recrutate prin metoda „loverboy”, exploatate sexual


Procurorii DIICOT Iași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a două persoane, un bărbat și o femeie, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

Anchetatorii spun că, începând cu luna iulie 2020, suspecții ar fi recrutat și exploatat sexual două tinere minore, cu vârsta de 15, respectiv 17 ani. Le-ar fi cazat şi le-ar fi organizat activitatea de prostituție, prin închirierea de apartamente în zona centrală a municipiului Iaşi și racolarea de clienți, prin publicarea de anunțuri pe diferite site-uri de profil.

„În cauză s-a reținut faptul că o grupare infracțională, condusă de către o inculpată, a recrutat și a exploatat sexual mai multe victime minore aflate într-o situație material precară și lipsite de suport familial.

Recrutarea victimelor s-a realizat prin metoda „loverboy”, acestea fiind exploatate intens, pe parcursul mai multor luni și transferate în diverse locații închiriate în regim hotelier, membrii grupării obținând astfel venituri substanțiale de pe urma lor.

La data de 29.09.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare, pe raza județului Iași, în urma cărora au fost ridicate diferite sume de bani, telefoane mobile și bijuterii.

În cursul zilei de astăzi, cei doi inculpați vor fi prezentați Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată în comunicatul DIICOT.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top