fbpx
 
Cine sunt cei șapte lideri PNL care au demisionat după ce au pierdut alegerile

Cine sunt cei șapte lideri PNL care au demisionat după ce au pierdut alegerile


După rezultatele slabe de la alegeri, șefii PNL din șapte județe și-au dat demisia. Cu toate acestea, președintele partidului, Ludovic Orban, spune că scorul politic obținut la nivelul consiliilor judeţene, este cel mai mare înregistrat de liberali în ultimii ani și a anunţat că va conduce personal campania electorală a partidului, la alegerile parlamentare.

Biroul Permanent Naţional al PNL a decis ca Ludovic Orban să fie cel care conduce campania electorală a partidului la parlamentare.

Ludovic Orban, președintele PNL: „Preşedintele partidului trebuie să-şi asume această răspundere. Obiectivul nostru clar este câştigarea alegerilor parlamentare la un scor cât mai mare.”

Ludovic Orban consideră partidul pe care-l conduce câştigătorul alegerilor locale, în condiţiile în care scorul politic de 34% la consiliile judeţene, este cel mai mare obţinut de o formaţiunea de dreapta în 30 de ani de democraţie. Fapt subliniat şi de preşedintele României.

Klaus Iohannis, președintele României: „Este pentru prima dată când un partid obţine atâtea consilii.”

La şedinţa biroului permanent a participat pentru scurt timp şi noul primar general al Capitalei.

Nicușor Dan: „Am avut o campanie împreună şi am avut o şedinţă. Deocamdată legătura dintre mine şi PNL rămâne ca până acum. Între mine şi PNL exista încredere

Declaraţiile vin după ce 7 lideri de filiale judeţene au demisionat de la conducerea organizaţiilor din cauza rezultatelor obţinute la locale.

Tinel Gheorghe din Ialomiţa, Alexandru Dănăilă din Brăila, Lucian Heiuş din Hunedoara şi Cristinel Romanescu din Buzău au obţinut un scor mai mic de 27%. Iar Ionel Palăr din Bacău, Nicolae Robu din Timişoara şi Adrian Albu din Satu Mare şi-au dat demisia de onoare.

Primul a fost Nicolae Robu, surclasat la Timişoara de Dominic Fritz cu aproape 20%.

Nicolae Robu, fost primar al Timișoarei: „N-a fost să fie, mergem înainte. Eu sunt fericit cu tot ce am realizat până la vârsta aceasta.”

Există şi jumătatea plină a paharului. Sunt localităţi câştigate de PNL pentru prima oară în ultimii 30 de ani, cum ar fi Giurgiu, Slobozia şi Piatra Neamţ.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: