fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Șeful clanului Corduneanu, eliberat condiționat după doar 7 luni de închisoare pentru că... „prezintă motivaţie pentru schimbare profesională”

Șeful clanului Corduneanu, eliberat condiționat după doar 7 luni de închisoare pentru că... „prezintă motivaţie pentru schimbare profesională”


Liderul clanului interlop Corduneanu de la Iaşi a fost eliberat condiţionat de către judecătorii din Mureş după ce magistraţii au fost convinşi că acesta s-a îndreptat în spatele gratiilor. Mai mult, judecătorii cred că interlopul „prezintă motivaţie pentru schimbare profesională”.

Costel Corduneanu (51 de ani) a fost eliberat condiţionat la mijlocul lunii trecute, după ce a executat în jur de şapte luni de închisoare dintr-o pedeapsă de trei ani, primită la începutul anului. Principalele aspecte care au dus la eliberarea sa şi care se regăsesc în motivarea judecătorilor sunt starea de sănătate a acestuia, depărtarea de familie, dar şi faptul că "prezintă motivaţie pentru schimbare profesională".

„Instanţa constată că condamnatul a înregistrat un progres din punct de vedere educativ, iar perioada detenţiei pare să-i fi creat o conduită pozitivă. Relativ la acest aspect, apreciem că dovezile de îndreptare date de petent, apte să-l facă a respecta valorile sociale, sunt de natură să convingă instanţa că timpul petrecut în penitenciar este suficient, iar condamnatul are şanse de reintegrare socială", se arată în motivarea judecătorilor, publicată de „Adevărul”.

Din document mai reiese că interlopul a fost plimbat în cele şapte luni de detenţie prin nu mai puţin de şapte penitenciare.

La rândul lor, în timpul pledoariei, avocaţii au mai invocat că interlopul are un pacemaker montat pe inimă şi, în timpul detenţiei, a ajuns de mai multe ori la urgenţe din cauza problemelor cardiace. Depărtarea de familie a fost, de altfel, unul dintre argumentele celor doi avocaţi care l-au apărat pe Corduneanu. Unul dintre apărători a mai invocat în faţa instanţei şi că ieşeanul se afla la momentul judecării cererii într-un penitenciar supraaglomerat, cu peste 37% din capacitate.

Costel Corduneanu a fost condamnat la trei ani de închisoare la finalul unui proces care a durat 11 ani şi în care aproape toţi fraţii săi au fost judecaţi pentru fapte de crimă organizată. Costel a fost găsit vinovat, însă doar pentru că a tocmit un hacker pentru a-i instala soţiei un soft de spionaj în telefon, crezând că îi e infidelă.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top