fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Cum au fost prinși spărgătorii de bancomate din Galați: polițiștii au folosit armamentul din dotare (VIDEO)

Cum au fost prinși spărgătorii de bancomate din Galați: polițiștii au folosit armamentul din dotare (VIDEO)


Patru bărbaţi din judeţul Galaţi, suspectaţi că au detonat mai multe bancomate, au fost prinşi în flagrant în judeţul Vrancea. Suspecţii foloseau dispozitive artizanale, confecţionate cu praf din cartuşe de vânătare. Poliţiştii au folosit armamentul din dotare pentru prinderea suspecţilor, fără ca cineva să fie rănit.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciilor de Investigații Criminale ale Inspectoratelor de Poliție Județene Galați și Vrancea au efectuat, în această dimineață, un număr de 12 percheziții domiciliare și o acțiune de prindere în flagrant, într-o cauză vizând destructurarea unei grupări infracționale organizate specializate în furt calificat în formă continuată şi nerespectarea regimului materiilor explozive în formă continuată.

„În cauză s-a reținut faptul că, pe raza județului Galați, s-a constituit un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea de furturi din bancomate prin detonarea acestora folosind materiale sau substanțe explozibile.

Astfel, la data de 11.09.2020 lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în noaptea de 10/11.09.2020 un număr de patru persoane neidentificate, având aplicate măşti pentru disimularea fizionomiei au pătruns prin efracție în curtea unei agenții bancare de pe raza localității Liești, județul Galați, unde după scoaterea din folosință a sistemului de supraveghere video au forțat fanta de eliberare a bancnotelor ATM-ului în care au introdus materii explozive.

Din motive independente de voinţa autorilor, materiile explozive nu au detonat astfel că ATM-ul nu a eliberat sertarele de păstrare a bancnotelor, cele patru persoane părăsind locul faptei.

La data de 15.09.2020, lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în noaptea de 14/15.09.2020 un număr de patru persoane neidentificate, având aplicate măşti pentru disimularea fizionomiei s-au deplasat la o altă agenție bancară de pe raza localității Tuluceşti, judeţul Galaţi, unde după scoaterea din folosinţă a sistemului de supraveghere video au forțat fanta de eliberare a bancnotelor ATM-ului în care au introdus materii explozive pe care le-au detonat.

Ca urmare a exploziei produse, ATM-ul unităţii bancare a fost adus în stare de degradare, astfel că au devenit accesibile sertarele destinate păstrării bancnotelor, acestea fiind eliberate în sediul profesional.

În vederea însușirii bancnotelor, o parte dintre autorii faptelor au pătruns în interiorul sediului profesional al agenției, de unde au preluat bancnotele eliberate ca urmare a deflagrației, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 120.000 lei.

În noaptea de 02/03.10.2020, membrii grupului infracțional organizat s-au deplasat la un alt ATM de pe raza comunei Păunești, județul Vrancea, au introdus materiale explozive în fanta acestuia, dar din motive independente de voința lor, deflagrația produsă nu a avut efectul scontat, astfel că dispozitivul electronic nu a eliberat suma de bani, însă a fost adus în stare de nefuncționare.

În noaptea de 21 spre 22 octombrie 2020, în jurul orei 03.10, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu polițiști din cadrul Direcției Operațiuni Speciale au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unui număr de 4 persoane care au introdus materiale explozive în fanta unui bancomat din localitatea Vulturu, județul Vrancea, pe care intenționau să le detoneze, în scopul sustragerii sumelor de banilor aflate în interiorul acestuia.

Pe parcursul intervenției, s-a folosit armamentul din dotare, cu muniție neletală (bile de cauciuc) pentru somație, întrucât persoanele bănuite au încercat să fugă de la fața locului, cu un autoturism, fiind blocați chiar la locul faptei”, se arată în comunicatul DIICOT.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Galați urmează să fie conduse, în vederea audierii, un număr de 12 persoane. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. și al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Direcției Investigații Criminale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

 


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac