fbpx
 
Preotul ortodox din Lyon a fost împușcat de un georgian gelos: prelatul de origine greacă avea o relație amoroasă cu soția agresorului

Preotul ortodox din Lyon a fost împușcat de un georgian gelos: prelatul de origine greacă avea o relație amoroasă cu soția agresorului


La două zile după atentatul din Nisa, aproape toată lumea s-a temut de un nou atac împotriva religiei creștine, dar focurile de armă trase săptămâna trecută asupra unui preot ortodox grec în Lyon nu aveau nicio motivație religioasă, ci o relație de adulter: soțul înșelat și-a recunoscut faptele, scrie AFP.

Acest bărbat de 40 de ani, de naționalitate georgiană, a mărturisit, în arest preventiv, că a tras în preotul grec Nikolaos Kakavelakis, 52 de ani, în data de 31 octombrie, în fața unei biserici din oraș.

„S-a dovedit că era soțul unei femei care întreținea o legătură cu victima", a afirmat sâmbătă seara procurorul de Lyon, Nicolas Jacquet, care a adăugat că ancheta efectuată de poliția judiciară „va continua pentru a stabili mobilul și derularea exactă a faptelor".

Magistratul a precizat că „pista teroristă este definitiv îndepărtată".

Victima, grav rănită la abdomen și torace, a fost împușcată de două ori cu o pușcă cu țeava tăiată, a ieșit marți din comă, după ce a fost operată. Audierea sa de către anchetatori a condus la arestarea agresorului, vineri.

Potrivit cotidianului Le Parisien, victima ar fi fost cea care a orientat anchetatorii spre soțul gelos. Preoții ortodocși nu depun jurământul celibatului.

Soția suspectului, o rusoaică de 30 de ani, a fost interogată și a confirmat adulterul, potrivit ziarului.

Agresiunea lui Nikolaos Kakavelakis în fața bisericii ortodoxe grecești din arondismentul 7 din Lyon, la două zile după atentatul din biserica din Nisa, a fost imediat perceput și condamnat, în Franța și în străinătate, drept un nou atac terorist.

În vizită în Saint-Étienne-du-Rouvray (nord-vest) unde a fost asasinat în 2016 preotul Hamel în biserica sa, premierul Jean Castex a anunțat „deplina hotărâre a guvernului și a Republicii pentru a permite tuturor și fiecăruia să-și practice religia în totală securitate și în deplină libertate".

„Când se vor opri aceste atacuri anticreștine? Cum a putut ajunge Franța aici?", s-a întrebat Nicolas Dupont-Aignan, liderul unui partid al dreptei suveraniste.

Surse din poliție și religioase au îndemnat însă rapid la prudență în ceea ce privește motivele agresiunii din Lyon, în absența unei revendicări și ținând cont de personalitatea controversată a victimei, aflat în funcție de circa zece ani și care își depusese demisia cu o lună înainte.

Locuind în spațiile de cazare ale bisericii, acesta avea relații conflictuale cu „trei sau patru membri ai comunității", potrivit lui Georges Vassilakis, responsabil regional al bisericii ortodoxe grecești din Franța.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: