fbpx
Portokal
Minore obligate să se prostitueze de proxeneți din Argeș: 7 persoane, audiate. Droguri, găsite la percheziții (VIDEO)

Minore obligate să se prostitueze de proxeneți din Argeș: 7 persoane, audiate. Droguri, găsite la percheziții (VIDEO)


În urma a opt percheziții efectuate în județul Argeș, au fost depistate șapte persoane bănuite de trafic de minori, proxenetism și trafic de droguri.

Procurorii DIICOT, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Pitești, au efectuat un număr de 8 percheziții domiciliare, pe raza județului Argeș, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, complicitate la trafic de minori, proxenetism, efectuare fără drept de operațiuni comerciale cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de risc.

„În cauză s-a reținut faptul că, în perioada februarie – noiembrie 2020, sub pretextul unor relații de iubire și prin promisiuni de întemeiere a unei familii, inculpații au recrutat mai multe persoane vătămate minore, pe care le-au găzduit într-o locație aflată pe raza municipiului Pitești, în scopul exploatării acestora prin obligarea la practicarea prostituției.

Inculpații erau cei care se ocupau de închirierea locației în care fetele erau obligate să practice prostituția, postau anunțuri pe diferite site-uri de profil, în vederea atragerii de clienți și stabileau tariful practicat de fiecare minoră, acesta variind între  100 și 300 lei, în funcție de durata și natura actului sexual.

Totodată, o parte dintre inculpați desfășurau activități de comercializare de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și droguri de risc către consumatori de pe raza județului Argeș.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate un grinder, un cântar electronic, 2 grame de substanță susceptibilă a fi drog de mare risc, mai multe telefoane mobile, cartele telefonice și suporți externi de memorie”, arată anchetatorii într-un comunicat de presă.

La sediul DIICOT Pitești au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 7 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Argeș și IJJ Dolj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top