fbpx
Portokal
Între 3 și 10 ani de pușcărie, pedeapsa pentru practici împotriva romilor

Între 3 și 10 ani de pușcărie, pedeapsa pentru practici împotriva romilor


Legea care definește aceste manifestări și prevede sancțiuni pentru cei care le practică a fost promovată de președintele Klaus Iohannis.

„Antițigănismul” este definit acum prin lege drept „percepția referitoare la romi, exprimată ca ură împotriva acestora”, scrie Europa FM.

Atitudinea anti-romă cuprinde manifestările de ura, verbale sau fizice îndreptate împotriva romilor ori a proprietăţilor acestora, împotriva liderilor comunităţii, lăcăşurilor de cult, tradiţiilor şi limbii români.

Între un an și 5 ani de închisoare riscă cei care distribuie știri, informații ori materiale antițigăniste. Promovarea în public a unor idei sau doctrine bazate pe ura la adresa  romilor va fi sancționată cu închisoarea de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi.

O pedeapsă similară se aplică  în cazul confecționării, vânzării, răspândirii și utilizării în public a simbolurilor antițigăniste – insigne, drapele, embleme, saluturi, uniforme. Excepție fac acțiunile săvârșite în interesul artei, cercetării ori educației .

Constituirea unei organizații cu caracter antițigănist, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup este considerată infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Cei care anunță autoritățile despre existența unei astfel de organizații  nu vor fi pedepsiți iar dacă membrii unui astfel de grup colaborează cu anchetatorii vor avea  pedepse reduse la jumătate.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top