fbpx
Portokal
Plângere pe numele ÎPS Teodosie pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Plângere pe numele ÎPS Teodosie pentru zădărnicirea combaterii bolilor


După slujba de Bobotează, Arhiepiscopul Tomisului, Tedosie, este acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor și, în urma depunerii unei plângeri, se fac verificări.

El a declarat după slujbă că o baie în mare e cel mai bun vaccin anti-Covid. În plus, la ceremonia religioasă au participat peste 2.500 de persoane care nu au respectat distanțarea fizică.

Concret, plângerea a fost depusă de un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din Constanța, pe numele Arhiepiscopului Tomisului, Teodosie. Poliția a deschis un dosar privind zădărnicirea combaterii bolilor, care va fi preluat de parchet.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, Eugen Tănăsescu, spune că jandarmii și polițiștii ar fi trebuit să asigure respectarea măsurilor:

„Cum ar fi putut să i se impută Înaltului Teodosie ceea ce polițiștii și jandarmii au asigurat?”

Medicii spun, însă, că Biserica ar putea să fie un partener în campania de vaccinare anticovid. Medicul Emilian Imre, managerul spitalului Victor Babeș, într-o declarație pentru Digi24:

„Dacă am reuși să facem o separare clară între aghiazmă și vaccin, o mare parte din populație ar trece peste bariera fricii față de știință. Nu este o competiție între Dumnezeu și medici.”

La Constanța, slujba de Bobotează a avut loc ca în anii trecuți, fără prea mari măsuri de protecție. Majoritatea credincioșilor au purtat mască, dar nu s-a respectat distanțarea fizică, deși polițiștii și jandarmii s-au aflat tot timpul în preajmă.

La final, Arhiepiscopul Tomisului a comparat baia în mare a celor care au recuperat crucile aruncate în apă cu vaccinul anti-Covid.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top