fbpx
Portokal
Foto: Adevărul Foto: Adevărul

Fosta șefă de la Protecția Copilului Teleorman, condamnată în dosarul lui Liviu Dragnea, a fost eliberată condiționat


Fostul director general al Direcției pentru Protecția Copilului Teleorman, Floarea Alesu, condamnată la 3 ani, 7 luni și 20 de zile de închisoare în dosarul angajărilor fictive, a fost eliberată condiționat. Ea a fost condamnată în același dosar în care fostul lider al PSD Liviu Dragnea a primit 3 ani și jumătate de închisoare, el fiind încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Floarea Alesu a fost eliberată de la Penitenciarul de Femei Ploiești-Târgșorul Nou, scrie Ziare.com.

Ea a fost eliberată condiționat în baza unei decizii pronunțate în 14 decembrie de către Judecătoria Ploiești, decizie care nu a fost contestată.

„(....) admite cererea de liberare condiţionată şi dispune liberarea condiţionată a condamnatei Alesu Floarea, din executarea pedepsei de 3 ani, 7 luni şi 20 de zile închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 377/2018 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, (M.E.P.I. nr. 61/2019 emis de Tribunalul Bucureşti), dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauză. În baza art. 100 alin. 6 Cod penal, intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei – 23.09.2022 constituie termen de supraveghere pentru condamnată. Pune în vedere condamnatei dispoziţiile art. 100 alin. 5 Cod penal, referitoare la conduita sa viitoare şi consecinţele la care se expune, dacă va mai comite infracţiuni pe durata termenului de supraveghere", este decizia Judecătoriei Ploiești.

Decizia definitivă în dosarul angajărilor fictive de la DGSPC Teleorman a fost pronunțată de instanța supremă în 27 mai 2019. De la acea dată, Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde execută pedeapsa de trei ani și jumătate de închisoare.

Procurorii spun că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a menținut ilegal în posturi două angajate - Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Potrivit DNA, cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul PSD Teleorman.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top