fbpx
Print this page
Klaus Iohannis: Dacă domnul Alexe va fi cercetat penal, m-aș aștepta cel puțin să se autosuspende din funcțiile pe care le deține până la clarificarea aspectelor

Klaus Iohannis: Dacă domnul Alexe va fi cercetat penal, m-aș aștepta cel puțin să se autosuspende din funcțiile pe care le deține până la clarificarea aspectelor


Președintele Klaus Iohannis susține la această o conferință de presă legată de problemele cu care se confruntă țara în această perioadă: pandemie, campania de vaccinare, buget, relansarea economiei.

În timpul conferinței, președintele a fost întrebat de jurnalistul Libertatea despre situația liderului PNL Iași Costel Alexe, anchetat de DNA pentru luare de mită, dacă acesta mai trebuie să rămână în funcția de președinte al CJ Iași și în fruntea partidului:

„Sincer, eu cred că această discuție trebuia să aibă loc demult și să fie mult mai scurtă. Eu am spus că persoanele urmărite penal – sau penali – nu au ce căuta în funcții publice.

Dacă domnul Alexe va fi cercetat penal, m-aș aștepta cel puțin să se autosuspende din funcțiile pe care le deține până la clarificarea aspectelor”, a spus Klaus Iohannis.

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare.

DNA îl acuză pe Alexe că ar fi primit mită 22 de tone de produse din tablă. Ministrul ar fi pretins mita respectivă pentru alocarea cu titlu gratuit către o fabrică a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și pentru monitorizarea favorabilă a măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.

Presupusa mită are o valoare de valoare de 103.000 lei

Fostul ministru Costel Alexe a respins acuzațiile procurorilor.


Citeste si...
Nota
(3 voturi)

Articole similare