fbpx
Portokal
Fost preot urmărit internaţional pentru evaziune fiscală îi atacă pe magistrați într-un clip pe YouTube

Fost preot urmărit internaţional pentru evaziune fiscală îi atacă pe magistrați într-un clip pe YouTube


Un fost preot din Oradea, condamnat la nouă ani de închisoare pentru evaziune fiscală, a fost dat în urmărire naţională şi internaţională după ce s-a făcut nevăzut în urmă cu câteva zile. Înaintea dispariţiei sale, Ovidiu Marian Pop a depus o mărturie online în care s-a declarat nevinovat şi i-a acuzat pe judecători şi procurori că nu i s-a dat şansa să se apere, relatează Digi 24.

„Cât mai valorează viaţa unui om? Pare deja o întrebare retorică. Pentru că pe de o parte, parcă nu valorează nimic, pe de altă parte, în sume, pentru unii valorează ceva. […] Am cerut o şansă să mă apăr. Am fost învinuit de ceva, nu am făcut faptele acestea, iar şansa asta nu mi s-a dat”, a precizat Ovidiu Marian Pop, într-o înregistrare video postată pe YouTube.

Potrivit sursei citate, fostul preot ortodox a fost condamnat pe 11 februarie, împreună cu asociatul său, la 9 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Pop a fost acuzat că a importat carne din Ungaria, prin mai multe firme fantomă, pentru a evita plătirea de taxe către statul român. Prejudiciul calculat de anchetatori s-ar ridica la suma de 8 milioane de lei.

Episcopia ortodoxă de Oradea, care s-a delimitat încă de la începutul anchetei de Ovidiu Marian Pop şi l-a suspendat pe durata anchetei, nu a putut fi contactată pentru a comenta situaţia.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor a anunţat, într-un comunicat, faptul că fostul preot, care nu a mai fost găsit după anunţarea sentinţei definitive de către Curtea de Apel Oradea, a fost căutat de poliţişti atât la domiciliu, cât şi în anturaj, precum şi în toate locurile despre care se ştie că le frecventa. Ulterior, fostul preot a fost dat în urmărire naţională şi internaţională.

Verdictul Curţii de Apel Oradea reprezintă cea mai aspră pedeapsă primită vreodată în Bihor de o fostă faţă bisericească.

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top