fbpx
Portokal
Lucian Bode, audiat în dosarul de corupție al Elenei Udrea

Lucian Bode, audiat în dosarul de corupție al Elenei Udrea


Ministrul de Interne, Lucian Bode, s-a aflat în această dimineață la Curtea de Apel București (CAB), unde a fost citat ca martor în dosarul de corupție în care este judecată Elena Udrea, relatează realitatea.net.

Lucian Bode a fost audiat ca martor în dosarul Elenei Udrea privind finanțarea campaniei electorale din 2012. El era ministru al Economiei în acea perioadă în guvernul condus de Mihai Ungureanu.

La ieșirea de la instanță, ministrul a declarat că a fost audiat ca martor în dubla calitate pe care o avea în 2012, respectiv cea de membru al Biroului Politic Național (BPN) al PNL și ministru al Economiei în perioada februarie-aprilie.

Lucian Bode a reamintit că în acea perioadă Guvernul Româniai avea un acord cu Fondul Monetar Internațional (FMI), iar printre obligațiile asumate era și renegocierea contractelor bilaterale pentru energia electrică. "Am preluat mandatul de ministru când procesul de renegociere era în derulare (...) Din păcate, misiunea FMI era în derulare când Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu (n.r. - din care a făcut parte) a fost demis prin moțiune de cenzură", a spus Bode.

Nu este prima dată când Lucian Bode este audiat în acest dosar. Din contră, în anul 2017 acesta a mai fost audiat tot în calitate de martor la Direcția Națională Anticorupție.

„Am fost citat în calitate de martor într un dosar ce priveşte finanţarea campaniei electorale din 2012. Eu sunt de 18 ani în serviciul public şi este pentru prima data când dau o declaraţie în calitate de martor. Eu mă bucur dacă pot să ajut organele de ancheta cu o declaraţie de martor. Nu pot să vă spun nici ce întrebări mi-au pus procurorii, nici ce răspunsuri am dat. Este vorba de finanţarea campaniei electorale din 2012. Eu, în calitate de membru al Biroului Politic Naţional (al PDL, n.r.), secretar general adjunct, nu am avut nicio responsabilitate în ceea ce priveşte finanţarea campaniei electorale”, afirma Bode la acea dată, imediat după audieri.

Elena Udrea și Dan Andronic au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție în decembrie 2017, în dosarul în care fostul ministru a Dezvoltării este acuzată că a acceptat o mită de aproape 5 milioane de dolari pentru a interveni în sensul păstrării condițiilor negociate la o serie de contracte cu Hidroelectrica.

 

Sursa: realitatea.net


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top