fbpx
Portokal
Doi ani de închisoare pentru un tânăr contrabandist din Mureș care a încercat să mituiască un polițist

Doi ani de închisoare pentru un tânăr contrabandist din Mureș care a încercat să mituiască un polițist


Un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din Târgu Mureș, va executa doi ani de închisoare, pentru că a încercat să mituiască, în urmă cu un an, un agent de poliție care l-a surprins cu țigări nemarcate, a anunţat, marţi, Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, citată de Agerpres.

„Curtea de Apel Târgu Mureş a admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş şi a dispus condamnarea unui inculpat, în vârstă de 34 ani, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Prin aceeaşi decizie a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod Penal, pe o durată de un an şi s-a stabilit un termen de supraveghere de 2 ani. Hotărârea instanţei este definitivă”, a arătat Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, într-un comunicat de presă.

Tânărul a fost prins pe 17 iulie 2020 de un polițist cu 1.000 de țigarete asupra lui, fără marcaj corespunzător. Tânărului i s-a întocmit dosar penal, însă a insistat să se întâlnească cu poliţistul pentru a-l convinge să nu înceapă demersurile legale.

Autoritățile mai precizează că agentul de poliție a formulat la 22 iulie 2020 un denunț la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, din care reieșea faptul că bărbatul i-a cerut să-l întâlnească a doua zi pentru a „rezolva problema”, astfel încât să nu mai sesizeze organele abilitate.

„Ca urmare a denunţului formulat, poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, sub directa coordonare procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au organizat acţiunea de prindere în flagrant delict, prilej cu care tânărul în cauză a fost prins în timp ce oferea agentului de poliţie denunţător suma de 2.500 lei, pentru a nu lua măsurile legale, cu ocazia constatării infracţiunii prevăzute de Codul Fiscal”, a mai precizat sursa citată.

 

Sursa: Libertatea


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top