fbpx
Portokal
Zeci de percheziții la contrabandiștii de țigări din mai multe județe: 32 de persoane aduse la audieri (VIDEO)

Zeci de percheziții la contrabandiștii de țigări din mai multe județe: 32 de persoane aduse la audieri (VIDEO)


Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați au efectuat 43 de percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunii de contrabandă calificată.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaț,i împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Galați, au efectuat luni 43 de percheziții domiciliare, în București și în județele Galați, Ilfov, Suceava, Iași, Botoșani și Vrancea, la persoane bănuite de contrabandă cu țigări.

De asemenea, au fost puse în aplicare 32 de mandate de aducere.

Perchezițiile au avut loc după ce, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, au fost depistate trei autotrenuri care transportau, în locașuri special amenajate, 149.760 de pachete de țigarete, fără timbru de acciză, de proveniență Republica Moldova.

Din cercetări a reieșit că, pe parcursul ultimilor doi ani, membrii grupării infracționale ar fi introdus pe teritoriul țării și ar fi comercializat mari cantități de țigarete, fără timbru de acciză, provenite din Republica Moldova.

În urma activităților desfășurate, au fost descoperite și ridicate 21.063 de pachete de țigarete de diferite mărci, 200 de grame de cannabis, 1 kg. de bijuterii de metal galben, ce pare a fi aur, 38 de telefoane mobile, 41.210 lei, 57.200 de euro și 32 de pachete cu materiale explozibile.

În urma administrării probatoriului, au fost luate 16 măsuri preventive: față de 8 persoane, a fost luată măsura reținerii, iar, față de alte 8 a fost luată măsura controlului judiciar.

Cercetările continuă, în vederea probării întregii activității infracționale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune au participat polițiști de combatere a criminalității organizate din București, Suceava, Iași, Buzău, Ialomița și Botoșani, colegi din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și serviciilor pentru acțiuni speciale din București, Brăila și Suceava, criminaliști ai I.P.J. Galați – Serviciul Criminalistic și jandarmi din cadrul I.J.J. Galați.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top