fbpx
Portokal
Foto: Dezvăluirea Foto: Dezvăluirea

Un ieșean va primi daune de 10.000 de euro după ce un restaurant a refuzat să-l servească din cauza orientării sale sexuale


Tribunalul Iași a obligat societatea care administrează restaurantul „Moara de Foc”, din municipiul Iași, să-i achite despăgubiri de 10.000 de euro lui Daniel Tudora, a informat portalul Clujust.ro.

Scandalul a avut loc în 2016, iar profesorul Daniel Tudora a declarat la momentul respectiv că, deși mergea în acel local de aproape opt ani, ar fi devenit ținta glumelor chelnerilor, după ce au aflat că este homosexual.

Daniel Tudora a depus o plângere la Consiliul Național de Combatere a Discriminării, care a amendat restaurantul cu 5.000 de lei. În apărarea sa, patronul restaurantului a declarat că profesorul i-ar fi făcut avansuri unui ospătar.

Profesorul a arătat că a fost pus într-o postură dificilă față de persoanele care l-au însoțit la restaurant deoarece orientarea sa sexuală nu a fost subiect de discuții cu acestea, adăugând că „s-a simțit umilit, a avut sentimentul că toate realizările sale profesionale au fost anulate și reduse la un singur criteriu, al orientării sale sexuale”. Ulterior, susține reclamantul, a consultat un medic psihiatru care i-a prescris un tratament medicamentos (antidepresive și somnifere) deoarece a fost grav afectat de atitudinea pârâților.

Reclamantul arată că nu putea dormi, era neliniștit, anxios, iar medicul a apreciat că „a fost necesară o abordare terapeutică având în vedere riscul suicidar”, au mai arătat judecătorii.

Daniel Tudora a adăugat că nu a mai mers la liceul unde ținea cursuri din cauza apariției în presă a unui articol despre cele întâmplate, la data de 5.09.2016, iar în cadrul Universității „Al. I. Cuza” la care lucrează au existat discuții cu privire la orientarea sa sexuală printre studenți și cadre didactice.

„Martorii declară și faptul că reclamantul a devenit retras și s-a întâlnit mai rar cu anumite cunoștințe sau prieteni, spre deosebire de perioada anterioară în care avea o viață socială activă. Urmare a medicației pe care o lua, susține martorul, a devenit mai apatic și mai retras”, se mai arată în sentință.

Astfel, instanța a decis că suma de 10.000 de euro este o despăgubire echitabilă pentru prejudiciul produs.

Hotărârea instanței a fost deja atacată cu apel.

 

Sursa: Libertatea


Citeste si...
Nota
(3 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top