fbpx
Portokal
Percheziții DNA Iași la Registrul Auto Român, într-un dosar de corupție legat de inspecția tehnică a mașinilor

Percheziții DNA Iași la Registrul Auto Român, într-un dosar de corupție legat de inspecția tehnică a mașinilor


Procurorii DNA și angajații Direcției Generale Anticorupție din Ministerul de Interne fac miercuri 30 de percheziții în mai multe județe din Moldova, într-un dosar de corupție în legătură cu obținerea inspecției ITP, au declarat pentru G4Media surse oficiale.

Procurorii suspectează că inspecția ITP era realizată fără ca mașinile să fie prezente fizic la inspecție sau pentru mașini care nu corespundeau din punct de vedere tehnic, cu complicitatea unor funcționari de la RAR.

Percheziţii au loc în Vaslui, Galaţi, Bacău, Iaşi dar şi în alte judeţe.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, fals intelectual şi constituirea unui grup infracţional organizat, în perioada 2020-2021. În cursul zilei de 21 aprilie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 28 locaţii, situate pe raza judeţelor Vaslui, Galaţi şi Bacău, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie, I.G.P.R – Direcţia de Operaţiuni Speciale, Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Vaslui şi Argeş şi Gruparea de Jandarmi Mobila Bacău. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, transmite DNA, printr-un comunicat de presă.

Zeci de suspecți sunt baudiați în acest dosar.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top