fbpx
Print this page
Autorizația de construire de la Bloc Familial, anulată de judecători

Autorizația de construire de la Bloc Familial, anulată de judecători


Tribunalul Iași a decis miercuri anularea autorizației de construire a restaurantului Familial din Alexandru cel Bun, informează 7IASI. Ciprian Hitruc a ridicat scheletul unui bloc la 2 metri peste Restaurant Familial, în Alexandru cel Bun. Hardughia figurează oficial ca „extindere restaurant”.

„Admite cererea formulată de reclamantul Prefectul Judeţului Iaşi, în contradictoriu cu pârâții Primarul municipiului Iaşi și Hitruc Sebastian Corneliu.

Constată nulitatea absolută a Autorizaţiei de construire nr. 1297/30.10.2019 pentru executarea lucrărilor de „Amplasare firmă luminoasă şi extindere spaţiu comercial existent pe teren proprietate conform PUZ aprobat prin H.C.L. nr. 222/30.05.2018” emisă de Primarul municipiului Iaşi”, este soluția pe scurt dată, ieri, de judecătorii Tribunalului Iași.

Clădirea era autorizată ca extindere a restaurantului, dar în realitate consta în apartamente, care ar fi fost intabulate ulterior prin schimbarea destinației clădirii. Vecinii se puteau opune acestei extinderi.

Prefectura Iași a atacat în instanță autorizația la solicitarea Inspectoratului în Construcții care a constatat că Ciprian Hitruc, beneficiarul extinderii de la Restaurant Familial, a încălcat legislația din domeniul construcțiilor în două puncte esențiale:

  1. În cazul extinderii clădirii, era obligatoriu să obțină acordul vecinilor: semnăturile, la notar, ale proprietarilor de apartamente din două blocuri vecine cu restaurantul
  2. Nu avea avizul Poliției Municipiului Iași pentru locurile de parcare și căile de acces ale proprietății.

„Aceste două detalii lipseau total încă de la faza de certificat de urbanism. Din punctul nostru de vedere, Primăria știa foarte bine că sunt necesare cele două documente”, au precizat inspectorii.

Documentația întocmită de Ciprian Hitruc în numele SC Familial Restaurant SA a demarat, în aprilie 2018, cu certificatul de urbanism. Încă de la acest prim document, Primăria i-a dat o mână de ajutor. Primăria s-a făcut că nu observă, prin acest document oficial, necesitatea obținerii celor două acorduri: de la vecini și de la Poliția Rutieră.

„Din acest punct de vedere susținem că această autorizație nici măcar nu trebuia să existe, pentru că era incompletă”, afirmă inspectorii ISC.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare