fbpx
 
Micul tiran din Primărie: inspectorul Ghergheșanu ocupă abuziv boxele de la Bloc Cina, unde și-a pus pat și duș. Spațiul e al locatarilor

Micul tiran din Primărie: inspectorul Ghergheșanu ocupă abuziv boxele de la Bloc Cina, unde și-a pus pat și duș. Spațiul e al locatarilor


* Deranjat de administratorul blocului, Gabriel Ghergheșanu l-a amenințat cu ridicarea atestatului, ca un adevărat mahăr din Primărie
* Inspectorul e cunoscut ca un cal breaz, Mihai Chirica punându-l șef la Recepții Blocuri, unde a pactizat cu toți imobiliarii
* Ghergheșanu e în Lotul din Sărărie, Afacerea Asimionesei, unde a semnat recepție de pensiune la ditamai blocul
* În cadrul anchetei, ar fi mărturisit că a fost supus unor presiuni de către șefii Primăriei
* La blocul de la Cina, inspectorul a ocupat spațiul comun al blocului, a montat o ușă și a ascuns cheia
* La subsol are un adevărat cuibușor de nebunii
* Oamenilor din bloc le este rușine să-i spargă ușa și să reintre în posesia proprietății lor

Gabriel Ghergheșanu, inspectorul din Primărie inculpat în dosarul DIICOT pentru imobilul ridicat de familia Asimionesei pe Sărărie 202, a pus mâna cu forța pe boxele din subsolul unui bloc de pe Ștefan cel Mare. A montat pur și simplu o ușă metalică de apartament pe intrarea către boxe și a păstrat pentru el cheile.

Și-ar amenajat, în subsolul blocului, două camere de petrecere, cu pat și duș. Asta după ce, pentru o scurtă perioadă de timp, a fost președintele asociației și a dispărut cu ștampliă cu tot.
Deranjat de insistențele administratorului asociației de a elibera spațiul ocupat abuziv, Gheorgheșanu i-a cerut șefului Serviciului Asociații de Proprietari, colegul său din Primărie, să-i anuleze acestuia licența. „Nu a avut cum să facă asta, activitatea mea fiind ireproșabilă”, spune administratorul Asociației Ștefan cel Mare Bloc A1-2, Rafael Macedon. Inexplicabil, Ghergheșanu este protejat de conducerea Primăriei, care l-a păstrat pe funcție după numeroase scandaluri. S-a răsturnat cu mașina într-un șanț și a fugit din sediul Poliției pentru a nu da probe biologice.

Ușa din casa scării care duce spre subsol. Un singur om are cheia: inspectorul din Primărie Gabriel Ghergheșanu

Nici măcar nu locuiește în bloc

Gabriel Ghergheșanu a fost, pentru o scurtă perioadă de timp, președintele Asociației de Proprietari Ștefan cel Mare Bloc A1-2. Nu are un apartament în blocul din centrul orașului, motiv pentru care a trebuit să părăsească funcția. „Acolo locuiește fiul său, care este proprietarul unui apartament din imobil”, spune Ionică Ciobanu, șeful Serviciului Asociații de Proprietari din cadrul Primăriei Iași.
„Cât timp a fost președinte, a făcut ce a vrut. Când nu a mai fost posibil să ocupe funcția, a dispărut cu tot cu ștamplia asociației”, spune administratorul Rafael Macedon.
Doar că, în scurta perioadă în care a condus asociația, și-a atribuit, cu de la sine putere, un privilegiu: a pus, la intrarea în boxele de la subsol, o ușă metalică, de apartament. A păstrat cheile, fiind singurul cu acces în boxe.
„Și-a amenajat acolo două camere de petrecere, cu pat și duș. Nu a avut semnăturile oamenilor, nu a avut acceptul asociației. Nici măcar nu locuiește acolo. Și-a făcut rost de un cuibușor în centrul orașului”, spune administratorul Rafael Macedon.

A încercat să-i ia licența administratorului

De când a ocupat boxele de la subsolul blocului, reprezentanții asociației au tot încercat să-l scoată de acolo. Insistențele administratorului Rafel Macedon l-au făcut pe Ghergheșanu să încerce să-și pună în mișcare influența din Primărie.
„I-a cerut șefului de la Asociații de Proprietari de la Primărie să-mi anuleze licența. Dar acesta a văzut că am o activitate fără cusur și i-a spus că nu are niciun motiv să mă sancționeze”, explică Rafael Macedon.

Ghergheșanu a băgat mașina în șanț și a adormit

Șefii din Primărie știu de abuzul lui Ghergheșanu

„A fost o discuție, a întrebat dacă administratorul este atestat. I-am spus că își face treaba bine. Nu a cerut expres să-i anulez licența, oricum nu o făceam, un astfel de demers se face în condițiile legii”, a precizat Ionică Ciobanu de la Asociații de Proprietari.
Singura soluție ca locatarii blocului de pe Ștefan ce Mare să scape de Ghergheșanu este să-l scoată cu forța din spațiul de la subsol.
„Știu despre problema boxelor de la subsol. Oamenii mi-au spus că s-a întrunit asociația pe acest subiect, urmează să vină cu propuneri din partea locatarilor”, a mai spus Ionică Ciobanu.

A băgat capul în nisip ca struțul

REPORTER de IAȘI a încercat o discuție cu Gabriel Ghergheșanu despre boxele ocupate abuziv pe Ștefan cel Mare. A răspuns la telefon, a confirmat că el este, dar când a auzit întrebarea a tăcut. În receptor i s-a auzit doar respirația, nu a mai spus nimic. L-am mai sunat o dată dar a procedat exact la fel.
Gabriel Ghergheșanu a fost pus sub acuzare în dosarul blocului construit de familia Asmionesei pe Sărărie 202, pe terenul Primăriei Iași. Ghergheșanu este șef birou în cadrul Primăriei Iași și are un salariu de 5.400 lei net.

S-a bătut cu un coleg de serviciu

Nu este prima dată când este implicat în scandaluri. În 2017, l-a provocat pe un coleg de birou care l-a și lovit. Valentin Mocanu l-a bătut pe Ghergheșanu în Primăria Iași și acesta a ajuns la spital. Cearta a început de la copia unui document de serviciu, care fusese multiplicat în mai multe exemplare. Mocanu l-a amenințat pe Ghergheșanu că-i dă cu un monitor în cap, Gabriel Ghergheșanu a pus mâna pe un perforator care se afla pe masă. Mocanu i-a tras o lovitură puternică și i-a spart arcada stîngă. Ghergheșanu a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie, iar un an mai târziu Mocanu i-a plătit 2.500 de euro la notar.

Omul din Primărie a ocupat un spațiu comun al blocului și și-a amenajat un fel de apartament cu două camere

Implicat în multe scandaluri și dosare penale

Gabriel Ghergheșanu a fost prins, în iunie 2018, la volan, cu o alcoolemie uriașă, după ce s-a răsturnat cu mașina într-un șanț, la Vlădiceni. A pierdut controlul mașinii și a intrat într-un șanț, unde a și adormit.
Trecătorii au sunat la Poliție, agenții l-au tras din mașină, fără ca el să înțeleagă ce se întâmplă. A fost dus la sediul Poliției Rutiere, dar a fugit. De la finalul lunii noiembrie 2020, a fost trimis în judecată pentru „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
Același Ghergheșanu a fost o perioadă responsabil cu recepțiile, din partea Primăriei, la proiectele imobiliare, dar a ajuns imediat să fie văzut în anturajul dezvoltatorilor imobiliari.
Este, de asemenea, inculpat în Dosarul Sărărie, semnând recepția la blocul construit ilegal de Claudiu Asimionesei, patronul BZI.

Article image
Bătaia iscată ieri, între doi funcționari ai Primăriei Iași are urmări destul de serioase. Victima, Gabriel Ghergheșanu, căreia i s-au recomandat 9 zile de îngrijiri medicale, a anunțat că a făcut plângere penală împotriva colegului său, Valentin Mocanu.
Autor cristi tanasa Justitie 27 Ianuarie 2017


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: