fbpx
 
Rechizitoriul în Dosarul „Skoda” este legal, judecata poate începe: Mihai Chirica, acuzat de abuz în serviciu

Rechizitoriul în Dosarul „Skoda” este legal, judecata poate începe: Mihai Chirica, acuzat de abuz în serviciu


Magistrații de la Judecătoria Iași au decis, în Camera preliminară, că procesul în Dosarul „Skoda” poate fi judecat pe fond. Rechizitoriul este legal, probele au fost administrate corect, instanța urmând a se pronunța la finalul judecății. Primarul Mihai Chirica (viceprimar la data comiterii faptelor), Dumitru Tomorug, Eugen Chișcă și Gheorghe Nichita (fostul primar, aflat deja în închisoare) sunt acuzați de abuz în serviciu, prejudiciul fiind de 500.000 lei.

„În baza disp. art. 345 alin. (1) Cod de procedură penală, respinge, ca nefondate, cererile şi excepţiile invocate de inculpaţii Chirica Mihai, Chişcă Costică-Eugen, Florescu Doina, Nichita Gheorghe şi Tomorug Petru-Dumitru, prin apărători aleşi şi persoana vătămată Unitatea Administrativ Teritorială – Municipiul Iaşi, cu privire la legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. În baza disp. art. 346 alin. (2) Cod de procedură penală, constată competenţa instanţei, legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul din data de 21.12.2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi emis în dosarul nr. 7254/P/2019, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în cauza privind pe inculpaţii Chirica Mihai, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. (1) Cod penal, cu aplicarea art. 5 alin. (1) Cod penal, Chişcă Costică-Eugen, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. (1) Cod penal, cu aplicarea art. 5 alin. (1) Cod penal, Florescu Doina, trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. (1) Cod penal, cu aplicarea art. 5 alin. (1) Cod penal, Nichita Gheorghe, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. (1) Cod penal, cu aplicarea art. 5 alin. (1) Cod penal şi Tomorug Petru-Dumitru, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. (1) Cod penal, cu aplicarea art. 5 alin. (1) Cod penal. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Chirica Mihai, Chişcă Costică-Eugen, Florescu Doina, Nichita Gheorghe şi Tomorug Petru-Dumitru. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată astăzi, 11.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpaţilor, a persoanei vătămate şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.”

Article image
Mașinile le-au luat în februarie, actele le-au măsluit în iulie. Toți șefii Primăriei au comis frauda. Hordilă, fost director al Poliției Locale, spune că referatul pe baza căruia s-au cumpărat cele patru Skoda a fost făcut după plecarea sa din funcție. El a părăsit postul în iunie 2013, dar documentul aprobat de Mihai Chirica are data 1 februarie 2013. În realitate, Liviu Hliboceanu, noul șef al Poliției Locale a măsluit a...
Autor Nelu PĂUNESCU Anchete 12 Iulie 2017


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31