fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Beatrice Rancea revine la conducerea Operei din Iași: judecătorii i-au ridicat controlul judiciar

Beatrice Rancea revine la conducerea Operei din Iași: judecătorii i-au ridicat controlul judiciar


Ministrul Culturii a semnat, luni dimineaţă, 5 iulie, revenirea lui Beatrice Rancea pe postul de director al Operei Naţionale Române din Iaşi. La sfârşitul săptămânii trecute, Tribunalul Iaşi a hotărât ridicarea controlului judiciar în dosarul acesteia, precum şi a altor patru angajaţi de la Opera Iaşi.  

Potrivit legislaţiei, odată cu ridicarea controlului judiciar, Beatrice Rancea are dreptul să revină pe vechea funcţie, scrie „Adevărul”.  

„Doamna Rancea are un contract de management cu Ministerul Culturii, contract care a fost suspendat conform legii pe durata unei interdicţii, mai precis pe durata unui control judiciar. Având în vedere că, prin decizia Instanţei, controlul judiciar a încetat, asta înseamnă că au încetat şi cauzele care au condus la suspendarea contractului de management dintre doamna Rancea şi Ministerul Culturii. Asta mai înseamnă, totodată, că odată încetând cauzele suspendării, practic, contractul se repune pe rol, adică va reintra în executare de drept”, explică secretarul de stat în Ministerul Culturii, Andras Istvan Demeter. 

În urma descinderilor din luna martie a anului curent, procurorii DIICOT Iaşi au învinuit-o pe Beatrice Rancea că a constituit un grup infracţional organizat care a acţionat în ultimii 6 ani.

Procurorii DIICOT argumentau, la vremea respectivă, că subvenţiile acordate Operei din Iaşi de către Ministerul Culturii au fost îndreptate către alte firme prin achiziţii nejustificate.  

La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul Culturii îi prelungise lui Daniel Şandru interimatul în funcţia de director al Operei Naţionale Române din Iaşi pe perioada supendării din funcţie a lui Beatrice Rancea.  

Luni, 5 iulie, liberalul Daniel Şandru a anunţat că mandatul său de interimar la conducerea Operei ieşene a încetat.

 

Sursa: Adevărul

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top