fbpx
 
Un român și un belgian, cercetați pentru trafic de migranți după ce au fost prinși încercând să treacă granița cu 11 persoane

Un român și un belgian, cercetați pentru trafic de migranți după ce au fost prinși încercând să treacă granița cu 11 persoane


Poliţiştii de frontieră din Timişoara au depistat un cetăţean român şi unul belgian, care au sprijinit unsprezece cetăţeni din India şi Pakistan, în încercarea de a trece ilegal frontiera.

Cei doi sunt cercetaţi pentru infracţiunea de trafic de migranţi, iar pe numele acestora s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

„În data de 07.08.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 13.00, o patrulă a poliției de frontieră a oprit pentru verificări, pe comunicaţia Comloşu Mare-Gotlob, judeţul Timiş, un autoturism marca VW Sharan înmatriculat în România. Mijlocul de transport era condus de un cetăţean român, domiciliat în judeţul Arad.

La controlul efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul autoturismului unsprezece persoane, cetăţeni străini, care nu aveau documente de identitate asupra lor. Astfel, aceștia împreună cu șoferul aflat la volanul autovehiculului au fost conduși la sediul instituției pentru cercetări”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

În cadrul verificărilor s-a stabilit că persoanele descoperite, nouă bărbaţi şi două femei, sunt cetăţeni din India şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 20 şi 51 de ani. La cercetări, s-a stabilit că şoferul autoturismului i-a preluat pe cei 11 din zona de frontieră cu intenţia de a-i ajuta să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Extinzând cercetările, în jurul orei 22:00, a fost depistat pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean belgian în vârstă de 34 de ani, persoană implicată în activitatea de organizare a grupului format din cei 11 migranţi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei unsprezece  cetăţeni indieni şi pakistanezi.

De asemenea, cetăţeanul român şi cetăţeanul belgian sunt cercetaţi pentru infracţiunea de trafic de migranţi, iar pe numele acestora s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30