fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Polițist rănit cu o sapă: agresorul, iertat de procuror. Sindicatul Europol: „Inclusiv procurorul subminează autoritatea poliției”

Polițist rănit cu o sapă: agresorul, iertat de procuror. Sindicatul Europol: „Inclusiv procurorul subminează autoritatea poliției”


Un polițist din Buhuși a fost atacat cu sapa de un individ violent, surprins în flagrant delict. Doar pentru că și-a ferit capul și a fost tăiat cu sapa la umăr, procurorul de caz a refuzat să încadreze fapta la ultraj ori tentativă de omor, acuză sindicatul Europol.

Polițistul din Buhuşi a fost atacat cu sapa de un bărbat surprins când a rănit o persoană şi a distrus mai multe bunuri. Poliţistul a reuşit să se ferească pentru a nu fi lovit în cap, dar a fost rănit la umăr, însă procurorul a încadrat fapta ca lovire, şi nu tentativă de omor sau ultraj, „pentru că agresorul ar fi declarat că s-a speriat şi nu şi-a dat seama că loveşte cu sapa un poliţist”. „Cum să mai ceri unui poliţist să intervină prompt şi să-şi rişte viaţa pentru a o salva pe a altora, când inclusiv procurorul subminează autoritatea poliţiei şi încurajează astfel de fapte prin deciziile sale?!”, au transmis reprezentanții sindicatului Europol într-un comunicat.

„Azi-noapte, singura patrulă de ordine publică, în serviciu, din oraşul Buhuşi, formată dintr-un poliţist şi un poliţist local, în urma unui apel 112, a fost solicitată să intervină într-un caz în care se reclama faptul că un bărbat a pătruns fără drept într-un imobil, unde a produs vătămări corporale unei persoane şi a distrus mai multe bunuri. La vederea semnalelor luminoase ale autospecialei şi a patrulei, agresorul s-a repezit spre poliţist şi a încercat să îl lovească cu o sapă în cap. Doar reflexul colegului nostru a făcut ca în acest moment să nu vorbim despre o tragedie, pentru că a reuşit să îşi ferească capul, iar lovitura s-a produs în dreptul umărului”, au transmis reprezentanţii Sindicatului Europol, citați de news.ro.

Sindicaliștii au precizat că poliţistul l-a imobilizat pe agresor, însă procurorul nu a încadrat fapta ca tentativă de omor sau ultraj.

„Poliţistul a reuşit în cele din urmă să îl imobilizeze pe autor, iar ulterior a fost transportat de urgenţă la spital unde a primit îngrijiri medicale şi i-a fost suturată rană provocată de lovitura cu sapă. Ce este însă absolut REVOLTĂTOR este faptul că procurorul sesizat a refuzat să încadreze fapta ca fiind «tentativă de omor» sau cel puţin «ultraj», în condiţiile în care intenţia agresorului de a-l lovi în cap pe poliţist a fost clară. Mai mult, procurorul a motivat gestul său de a încadra fapta ca fiind o banală infracţiune de «lovire» pentru că agresorul ar fi declarat că s-a speriat şi nu şi-a dat seama că loveşte cu sapa un poliţist. Cum să mai ceri unui poliţist să intervină prompt şi să-şi rişte viaţa pentru a o salva pe a altora, când inclusiv procurorul subminează autoritatea poliţiei şi încurajează astfel de fapte prin deciziile sale?!”, arată sursa citată.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac