fbpx
 
UPDATE. Percheziții DNA în biroul lui Costel Alexe, la Consiliul Județean

UPDATE. Percheziții DNA în biroul lui Costel Alexe, la Consiliul Județean


Percheziții DNA București, în această dimineață, la sediul Consiliului Județean Iași!

UPDATE: 13.30

„În această dimineață, la sediul Consiliului Județean Iași, s-au prezentat comisari ai stației DNA Iași prin care, în această vizită, au solicitat o serie de documente din compartamentul Resurse Umane al Consiliului Județean Iași, în speță organigrama din aprilie 2021 a Școlii de Arte Populare «Titel Popovici» și o serie de angajări care au avut loc la această școală și un transfer de la o UAT a județului Iași la Evidența Populației.

CJ Iași cred că este una dintre cele mai transparente instituții din țară. Toate modificările de organigramă, la toate instituțiile din subordinea CJ Iași sunt transparente și publice, online.

În ceea ce privește angajările în instituțiile subordonate ale CJ Iași sau transferurile, CJ Iași nu are instituțional nicio implicare și toate aceste angajări au fost făcute de toți cei care conduc acele instituții.

La Școala de Arte «Titel Popovici» este vorba de un referent cultural, un contabil, un muncitor necalificat”, a declarat Costel Alexe.

Președintele CJ Iași a mai confirmat că descinderea procucorilor DNA a vizat și transferul soției primarului de la Holboca la Evidența Populației.

UPDATE: 11.47

Surse din administrația județeană au declarat pentru REPORTER DE IAȘI că procurorii DNA s-au interesat despre neregulile constatate la Școala Populară de Arte, aflată în subordinea CJ Iași. Despre directorul Școlii, Vlad Baba, și neregulile de la această instituție REPORTER DE IAȘI a făcut mai multe dezvăluiri.

 

Article image
În România nu există o practică unitară privind condițiile cerute pentru același post de conducere. Studiile, vechimea, specialitățile cerute diferă de la un județ la altul, sau de la un an la altul, în funcție de persoana pentru care se pregătește locul. Ar fi ca și cum la Medicină s-ar da Istorie la examen în Craiova și Limba Germană la Timișoara, iar la Iași s-ar intra cu probă de alergare 5.000 m. Toate condițiile de ...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 18 Iunie 2021

 

Article image
* Achiziții directe în 3 minute pe fonduri europene care vin peste 6 luni. Schema a fost aplicată de peste 100 de ori, în contracte sparte în sume mici * O școală a luat aproape 700 de combinezoane, fără să fie clar la ce folosesc * Altă școală a luat dezinfectant de mâini pentru următorii 5 ani, „pentru că nu expiră” * Tânărul furnizor are 25 de ani și firma sa abia era înființată * Loredan Ștefan a negociat singur cu ...
Autor Cezar Moraru Anchete 19 Aprilie 2021

 

Article image
Vlad Baba a externalizat și serviciile de Resurse Umane unei domnișoare, bună prietenă cu cea care preluase serviciile de Contabilitate. Marina Seicaș e văzută toată ziua în mașina directorului. Ea face pontajele și calculează concediile la cei 20 de angajați ai Școlii Populare de Arte. Pe piața serviciilor private, prețul lunar la 20 de oameni este de 600-650 de lei. Vlad Baba plătește 2.400 lei/lună. Anterior, el external...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 23 Februarie 2021

 

Article image
Liderul PNL Iași, Costel Alexe, a aplicat el însuși „metoda detașării” pentru a-și impune un favorit la cârma unei instituții publice, fără concurs. Numit pe 11 noiembrie 2020 consilier la cabinetul lui Alexe de la Consiliul Județean, Vlad Corneliu Baba a stat doar o zi în post, pe 12 noiembrie fiind detașat director la Școala Populară de Arte „Titel Popovici”, instituție subordonată Consiliului Județean condus de Alexe. Es...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 12 Februarie 2021

 

UPDATE: 11.45

Comunicatul CJ Iași

Referitor la prezența reprezentanților Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași în sediul Consiliului Județean Iași, precizăm că au fost solicitate documente și informații referitoare la activitatea unor instituții din subordinea administrației județene.

„Consiliul Județean Iași asigură sprijinul necesar pentru a răspunde tuturor solicitărilor conform legii. Colaborez cu toată deschiderea și sunt la dispoziția organelor de specialitate pentru a clarifica situațiile verificate”, declară președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

 

UPDATE: 11.10

Comunicatul DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în perioada februarie – august 2021.

În cursul zilei de 23 septembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza județului Iași, din care trei la sediul unor instituții publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea  Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”

 

UPDATE 10.14: Informațiile noi spun că percheziția este o acțiune a DNA București și se prespune că ar fi vorba de celebrul schimb de terenuri Eternitatea-Cicoarei. În acest dosar sunt anchetați șeful CJ, Costel Alexe, mai mulți consilieri locali PNL și reprezentanți ai Primăriei Iași, care au orchestrat tunul imobiliar. 

Știre inițială

Surse din CJ Iași au declarat pentru REPORTER DE IAȘI că procurorii DNA, însoțiți de jandarmi au intrat în biroul lui Costel Alexe unde i-au prezentat mandatul de percheziție.

Aceleași surse au mai menționat că ancheta ar viza fie schimbul de terenuri Eternitate-Cicoarei, fie domeniul de la Sculeni al familiei Alexe. O altă ipoteză este verificarea unor concursuri de angajare aranjate.

Ipoteza este ca nu e vorba de Dosarul „Tabla", unde Costel Alexe era implicat pe persoana fizica, prin soția sa și prin firma familiei, fără legatură cu Consiliul Județean.

În acest moment, perimetrul din jurul biroului președintelui CJ este baricadat. Nimeni nu are acces în zonă, în afară de organele de anchetă. 

Vom reveni cu informații!

 


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30