fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Afaceristul Nelu Iordache ar putea scăpa de închisoare cu ajutorul unei legi inițiate de deputatul „Mitralieră”

Afaceristul Nelu Iordache ar putea scăpa de închisoare cu ajutorul unei legi inițiate de deputatul „Mitralieră”


Omul de afaceri Nelu Iordache ar putea fi primul beneficiar al legii inițiate de fostul deputat Cătălin Rădulescu, zis „Mitralieră”, arată Știrile Pro TV.

Cei acuzați de evaziune fiscală pot scăpa de închisoare dacă acoperă prejudiciul, dar și penalitățile, înainte de o decizie definitivă.

Închis deja după o condamnare primită într-un alt dosar, Iordache are la dispoziție patru săptămâni să dea peste 9 milioane de lei, cât îi impută procurorii DNA. Este dispus să plătească, dar nu întreaga sumă.

În martie, Nelu Iordache a fost condamnat la 12 ani și jumătate de închisoare, pentru evaziune fiscală și delapidare.

Judecătorii de la Tribunalul București l-au obligat, totodată, să achite paguba de aproape 9 milioane de lei, adică TVA-ul pe care fiscul nu l-ar fi încasat. Chiar și așa, omul de afaceri ar putea scapă basma curată, cu ajutorul legii inițiate de deputatul Cătălin Rădulescu, poreclit „Mitralieră”.

Conform legii, acuzații de evaziune fiscală scapă de condamnare dacă înainte de a fi dată sentință definitivă achită prejudiciul, dar și o penalitate de 20% plus dobânzile și penalitățile de întârziere. Avocatul său susține că Nelu Iordache a cerut să i se precizeze de ANAF suma rămasă de achitat pentru ca astfel să beneficieze de prevederile Legii 55/ 2021 care au modificat legea evaziunii fiscale.

Pentru omul de afaceri Nelu Iordache, aflat deja în Penitenciarul Rahova unde ispășește condamnarea primita în septembrie de 11 ani și 9 luni, miza este una uriașă: o nouă decizie definitivă de vinovăție în dosarul de evaziune fiscală i-ar putea aduce o pedeapsă rezultantă de peste 16 ani de detenție și momentul când ar putea cere să fie eliberat condiționat s-ar îndepărtă și mai mult, undeva după anul 2030.

După prima condamnare, Nelu Iordache și-a pierdut - afirmă avocatul său - aproape întreaga avere. Mai are câteva afaceri pe care le coordonează din spatele gratiilor și ar putea găsi banii care să-l salveze de la o nouă pedeapsă. Dar ar vrea să achite doar penalitățile de 20 de procente și dobânzile. Restul - susține Iordache - ar fi fost achitat. Avocatul său îi contrazice pe judecătorii care l-au condamnat pentru evaziune fiscală.

Nelu Iordache însuși a fost cel care a dat Dispoziția prin care a repus ca obligație de plată către bugetul de stat suma de 8.972.253 lei considerată de procurori încă prejudiciu.

Soarta lui Nelu Iordache ar putea fi decisă pe 3 noiembrie.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top