fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Vaccinul Sputnik ar fi fost furat de la AstraZeneca, susțin surse din guvernul britanic

Vaccinul Sputnik ar fi fost furat de la AstraZeneca, susțin surse din guvernul britanic


Vaccinul Sputnik ar fi fost realizat pe baza formulei Astra-Zeneca, furată de spionii ruși, afirmă surse din cabinetul Boris Johnson.

Anumiți „miniștri” au dezvăluit că realizarea vaccinului anti-COVID Sputnik nu s-a făcut pe baza unei formule originale, ci pornind de la cercetările Univesității Oxford-AstraZeneca, compania care a produs vaccinul cu același nume, relatează cotidianul „The Sun”, citat de Știrile Pro TV.

Serviciile de spionaj britanice indică unul din spionii lui Vladimir Putin drept autorul furtului de date în favoarea Rusiei, arată sursa citată. „Date vitale” ar fi fost sustrase de la firma producătoare de medicamente, inclusiv formulele pentru realizarea vaccinului AstraZeneca.

Există „o probabilitate de 95%” ca Rusia să fi plătit hackerii care au țintit companiile din Marea Britanie, SUA și Canada, care au desfășurat cercetări pentru realizarea vaccinurilor COVID.

Deputatul conservator Bob Seely, care a avut în vedere și alte chestiuni politice care implică Rusia, a declarat: „Cred că trebuie să luăm în serios spionajul rus și cel chinez. Fie că fură proiectul AstraZeneca, ori că ne șantajează cu privire la energie, trebuie să fim înțelepți în raporturile cu aceste regimuri totalitare”.

Guvernul britanic a refuzat să comenteze această informație.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top