fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

O nouă metodă prin care românii încearcă să cumpere certificate false de vaccinare: în final, rămân fără bani

O nouă metodă prin care românii încearcă să cumpere certificate false de vaccinare: în final, rămân fără bani


Polițiștii trag un semnal de alarmă cu privire la o nouă metodă prin care românii încearcă să cumpere certificate false de vaccinare, dar rămân fără bani.

Prin intermediul unor grupuri create pe diverse aplicații, anumiţi indivizi le cer datele personale și banii, apoi dispar. Autoritățile fac cercetări pentru a identifica persoanele în cauză.

Pe aceasta aplicaţie, de pildă, se vând certificate de vaccinare cu Johnson & Johnson. Pielea doritorilor nu este însă străpunsă de acul seringii. Dar actul ar fi gata în 24 de ore, în schimbul unei sume de aproximativ o sută de euro.

Păgubit: „Am fost adăugat din senin de un contact necunoscut având în vedere că eu nu am datele personale adăugate pe aplicația respectivă, deci orice persoană poate fi adăugată. Mi se pare o greșeală din partea celor interesați să cumpere certificatul fals.”

Ca să îi convingă pe cumpărători să facă plata, autorii trimit o fotografie cu certificatul dorit, în care ei inserează datele de identificare transmise de către solicitant.

Viorel Andrei, comisar șef: „Pentru a părea și mai convingători, le transmit și o fotografie cu documentul electronic tip AWB emis în mod automat de firma de curierat prin intermediul site-urilor proprii și le solicită să facă plata cât mai rapid.”

În plus, în unele cazuri, plata este solicitată în echivalent Bitcoin. Cei care recurg însă la această metodă pot fi traşi la răspundere. Atât vânzătorii, cât şi cumpărătorii.

Viorel Andrei, comisar șef: „Atragem atenția pe această cale asupra potențialilor doritori de astfel de mijloace frauduloase de a eluda legislația în domeniul pandemic, riscă să fie trași la răspundere pentru săvârșirea unor acțiuni în legătură cu falsuri materiale în scrisuri oficiale precum și la comiterea unor infracțiuni de uz de fals.”

Autorităţile fac cercetări pentru a identifica persoanele implicate.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top