fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Profesor din Călărași, arestat: este acuzat că a întreținut relații sexuale cu o minoră și a obligat-o să se prostitueze

Profesor din Călărași, arestat: este acuzat că a întreținut relații sexuale cu o minoră și a obligat-o să se prostitueze


Un profesor de 56 de ani, din Călărași, a fost arestat, miercuri, fiind acuzat că a întreținut relații sexuale cu o fată de 15 ani și ar fi obligat-o să se prostitueze, informează realitatea.net.

„La data de 19.10.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat,  pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor şi trafic de minori”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de DIICOT.

Sursa citată arată că, începând cu luna martie 2021 şi până în luna septembrie 2021, inculpatul a întreţinut raporturi sexuale cu o minoră de 15 ani şi a determinat-o să practice prostituţia.

„Inculpatul a abuzat de poziţia de încredere pe care victima şi mama acesteia i-au acordat-o (inculpatul substituindu-şi rolul de protector al celor două), profitând de ascendentul moral pe care-l avea asupra minorei şi de situaţia deosebit de vulnerabilă a acesteia.  În fapt, inculpatul, în vârstă de 56 de ani, cadru didactic, a cunoscut-o pe minoră în cursul anului 2020, prin intermediul unui fost elev, iar după mai multe discuţii cu persoana vătămată, a aflat de la aceasta că are vârsta de 15 ani, este elevă şi locuieşte împreună cu mama sa într-o comună de pe raza judeţului Călăraşi”, spun anchetatorii.

Procurorii mai arată că pentru a-şi atinge scopurile, inculpatul şi-a asigurat iniţial un rol de protector al minorei, oferindu-se să-i faciliteze transportul zilnic la şcoală, cu autoturismul său, „pentru a-i crea minorei o aşa-zisă stare de confort”.

„Ulterior, inculpatul i-a propus minorei să întreţină raporturi sexuale şi să se mute împreună în garsoniera pe care acesta o deţinea în municipiul Călăraşi. Deşi iniţial minora a refuzat, urmare a insistenţei cu care inculpatul a acţionat şi a promisiunilor că «va avea o viaţă mai bună», din punct de vedere material, persoana vătămată a acceptat, în final, astfel încât, în luna martie 2021, victima a început să întreţină raporturi sexuale cu inculpatul, primind în schimb de la acesta, de fiecare dată, sume de bani”, spun anchetatorii.

Potrivit celor de la DIICOT, după ce a întreținut relații sexuale cu fata de 15 ani, profesorul a determinat-o pe minoră să accepte să întreţină relaţii sexuale contra cost şi cu alte persoane, susţinând că prin aceste mijloace va face rost de bani şi va avea astfel o viaţă lipsită de griji.

Începând cu luna aprilie 2021 şi până la mijlocul lunii septembrie 2021, inculpatul a asigurat găzduirea persoanei vătămate minore şi a mamei sale, profitând de împrejurarea că acestea nu deţineau o locuinţă în municipiul Călăraşi.

În toată această perioadă, potrivit procuorilor DIICOT,  fata a fost exploatată de către inculpat, fiind determinată să practice prostituţia şi să întreţină cu acesta raporturi sexuale, prin constrângere şi profitând de poziţia sa de autoritate precum şi de starea de dependenţă locativă în care se afla victima.

În cursul zilei de miercuri, Tribunalul Călăraşi a dispus măsura arestării preventive a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Sursa: realitatea.net


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31