fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto generic Foto generic

Polițistă din Oradea, trimisă în judecată pentru acces ilegal la un sistem informatic și divulgarea de informații nepublice


O poliţistă din Oradea a fost trimisă în judecată pentru acces ilegal la un sistem informatic şi divulgarea de informaţii nepublice, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Inculpata, în vârstă de 36 de ani, a săvârşit faptele în calitate de agent şef adjunct în cadrul Poliţiei Municipiului Oradea - Biroul Ordine Publică.

„În noaptea de 21 august 2017 (...), în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aflându-se în incinta Poliţiei Municipiului Oradea - Biroul Supravegheri Video, folosind userul şi parola proprie, a accesat şi interogat nelegal, cu depăşirea limitelor autorizării, mai multe baze de date administrate de MAI, şi anume Evidenţa Auto, Evidenţă Persoane, respectiv Evidenţa Paşapoarte, cu privire la numiţii M.V. (Evidenţa Persoanei), H.D. (Evidenţa Persoanei, Evidenţa Auto şi Paşapoarte) şi C.B. (Evidenţa Populaţiei), scopul verificărilor nefiind unul în interes de serviciu, ci personal", se arată într-un comunicat transmis vineri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Conform aceleiaşi surse, în cursul anului 2018 a mai accesat ilegal de zece ori diverse baze de date, atât în interes personal, cât şi pentru a furniza informaţii altor persoane interesate.

Procurorii au dispus renunţarea la urmărire penală faţă de alţi doi suspecţi, în vârstă de 37 ani, respectiv 34 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la acces ilegal la un sistem informatic

După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Bihor.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac