fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Liviu Dragnea cere strămutarea dosarului vizitei în SUA pe motiv că judecătorii nu ar fi imparțiali

Liviu Dragnea cere strămutarea dosarului vizitei în SUA pe motiv că judecătorii nu ar fi imparțiali


Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, inculpat pentru trafic de influență în procesul „Vizitei în SUA la Trump”, solicită Curții de Apel București (CAB) strămutarea dosarului de la Tribunalul București, potrivit portalului CAB. Ședinta de judecată a avut termen chiar azi, 1 noiembrie 2021.

Potrivit avocatei lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, fostul lider PSD cere strămutarea dosarului de la Tribunalul Capitalei pentru că judecătorii de acolo nu ar fi imparțiali cu privire la persoana lui. Mai mult de jumătate dintre ei au semnat un memoriu împotriva legilor Justiției modificate pe vremea lui Dragnea, a explicat avocata Flavia Teodosiu pentru G4Media.

Lipsa de imparțialitate a judecătorilor de la Tribunalul Capitalei față de Liviu Dragnea ar fi întărită de faptul că 5 magistrați de cameră preliminară de la Tribunalul București din dosarul „Vizitei în SUA la Trump” s-au abținut pe motiv că au semnat memoriul împotriva legilor Justiției, a explicat avocata.

Ultima solicitare de abținere, a judecătoarei Amalia Bontaș Andone, a fost respinsă. Prin urmare, ea a rămas judecător de cameră preliminară în acest caz. Camera preliminară este o fază preliminară a procesului penal în care este verificată legalitatea administrării probelor. Judecătoarea Amalia Bontaș Andone a dat termen pe 9 noiembie 2021, adică după data de 1 noiembrie 2021, când se judecă cererea de strămutare a procesului de la Tribunalul Capitalei formulată de Liviu Dragnea.

Un alt motiv de strămutare, a explicat avocata Flavia Teodosiu, este faptul că există un precedent în acest sens. Pe 14 iunie 2021, judecătoarea CAB Nicoleta Nolden (fostă Cristuș) a anulat decizia Tribunalului Capitalei de respingere a liberării condiționate a lui Liviu Dragnea exact pe acest motiv că magistrații de la TMB ar fi lipsiți de imparțialitate față de Liviu Dragnea din pricina faptului că au semnat memoriul împotriva legilor Justiției.

Atunci, judecătoarea Nolden a decis rejudecarea şi strămutarea procesului privind liberarea consiționată a lui Liviu Dragnea la Tribunalul Giurgiu, care ulterior a dispus eliberarea din penitenciar a fostului lider PSD. Judecătoarea Nolden a fost consilieră a fostului ministru al Justiției Cătălin Predoiu și este considerată o apropiată a fostei șefe a CSM, judecătoarea Lia Savonea.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) l-a trimis în judecată pe 17 mai pe Liviu Dragnea, acuzat de trafic de influență în legătură cu vizita făcută în ianuarie 2017 la Washington, cu ocazia inaugurării președintelui SUA de la acel moment, Donald Trump, potrivit unui comunicat de presă.

A fost trimis în judecată și Gheorghe Dimitrescu, consulul general al României la Bonn, ex-consilier al fostului deputat PSD, Florin Iordache, pentru cumpărare de influență.

Ceilalți trei trimiși în judecată sunt omul de afaceri Cristi Burci, fiul său Carlo Burci și omul de afaceri Dan Valentin Belcea.

Procurorii DNA îl acuză pe Dragnea că ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri foloase necuvenite pentru el și pentru PSD, în schimbul cărora a încercat să influențeze premierul și alți miniștri din guvernele PSD pentru a-l ajuta pe acesta. Foloasele necuvenite ar fi vizita la ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump și servicii de lobby.

Gheorghe Dimitrescu este cel care a plătit din partea PSD 100.000 de dolari unei firme de lobby pentru a-i aranja lui Liviu Dragnea, „cât mai curand posibil”, întâlniri la vârful administrației americane.

În schimb, Dragnea l-ar fi ajutat pe Dimitrescu să ajungă consul la Bonn.

 

Sursa: G4Media


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac