fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Primarul din Ciorani acuzat de fraudarea alegerilor, reținut într-un nou dosar

Primarul din Ciorani acuzat de fraudarea alegerilor, reținut într-un nou dosar


Marin Voicu, primarul comunei prahovene Ciorani, trimis în judecată în dosarul fraudei electorale, a fost reţinut din nou pentru 24 de ore printr-o decizie a procurorilor din cadrul Parchetului Curţii de Apel Ploieşti.

Edilul este acuzat de data aceasta de instigare la sustragere de probe. În aceeaşi cauză au fost reţinute şi alte două persoane, autorul furtului şi un complice. Acesta din urmă este un angajat din Primăria Ciorani, scrie „Adevărul”.

Noul dosar al primarului din Ciorani are în vedere misterioasa dispariţie a sacilor cu buletinele de vot depozitate la începutul anchetei în sediul Judecătoriei din Mizil. În primăvara acestui an, procurorii începuseră deja cercetările cu privire la fraudarea alegerilor locale de la Ciorani, iar buletinele de vot erau probe în dosar şi erau ţinute într-o magazie a Judecătoriei Mizil. Când poliţiştii au mers să le ridice pentru a le depozita într-un spaţiu dedicat probelor, au constatat furtul.

În vară, când procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti au făcut percheziţii în dosarul fraudării alegerilor locale, bănuiau cine este autorul furtului de probe şi cine este instigatorul, dar nu aveau suficiente dovezi. În urma cercetărilor, anchetatorii au reuşit să adune suficiente informaţii pentru a-l incrimina pe primarul din Ciorani şi pe cei doi complici ai săi.

Autorul furtului este inculpat şi în dosarul fraudării electorale, susţin surse judiciare. Cel de-al doilea complice este consilierul personal al viceprimarului din Ciorani, angajat în această funcţie imediat după comiterea furtului.

Marin Voicu şi cei doi complici vor petrece noaptea în arestul Poliţiei Prahova, urmând ca în cursul zilei de miercuri să fie prezentanţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Ploieşti va fi instanţa care va decide dacă Voicu şi ceilalţi doi inculpaţi vor ajunge din nou în spatele gratiilor.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top