fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Zeci de români, audiați de DIICOT pentru furturi din TIR-uri în Germania, Franța și Austria: peste o sută de lovituri date de bandă în ultimii șase ani

Zeci de români, audiați de DIICOT pentru furturi din TIR-uri în Germania, Franța și Austria: peste o sută de lovituri date de bandă în ultimii șase ani


Procurorii DIICOT Dâmbovița au făcut marți 46 de percheziții în județele Dâmbovița și Argeș și au dus la audieri 31 de persoane într-un dosar ce privește un grup infracțional organizat specializat în furturi din TIR-uri, potrivit unui comunicat al instituției.

În paralel au avut loc alte 11 percheziții domiciliare la locuințele din Germania ale unor membri ai grupului infracțional.

Procurorii susțin că membrii gupării au efectuat în perioada 2015 – 2021 peste o sută de infracțiuni de furt calificat din TIR-uri aflate în parcări din Germania, Franța și Austria, prejudiciul fiind de aproximativ 1,3 milioane de euro. Furturile au fost comise în zona autostrăzilor A10 și A71, în sudul Parisului, iar în Germania în apropierea orașelor ‎Münster și Osnabrück.

Autorii furturilor, care erau și administratori de firme, furau noaptea din camioane aflate în parcări televizoare, anvelope, biciclete, aparatură electronică, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, dar și cantități mari de combustibil.

Bunurile furate erau transportate, ulterior, pe teritoriul României, unde erau vândute către persoane cunoscute membrilor grupării, la prețuri cu mult sub valoarea reală a acestora.

Cercetările s-au efectuat în cadrul unei echipe comune de anchetă (JIT) încheiate, la nivelul Eurojust, între DIICOT și autoritățile judiciare din Germania și Franța.

 

Sursa: G4Media


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top