fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: The Times of Israel Foto: The Times of Israel

Miliardarul Benyamin Steinmetz, condamnat în lipsă în România, prins pe aeroportul din Atena


Miliardarul israelian Benyamin Steinmetz, dat în urmărire internațională după ce Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Pădurea Băneasa, ar putea fi extrădat la București. El a fost oprit pe aeroportul din Atena când a vrut să părăsească țara, iar acum așteaptă ca justiția elenă să decidă  dacă va fi sau nu trimis în România.

Benyamin Steinmetz a fost oprit pe aeroportul din Atena încă din 24 noiembrie, informează Digi24.

Atunci, autoritățile elene au aflat că pe numele lui este emisă o alertă de urmărire internațională de la București, după condamnarea lui acum un an la cinci de ani de închisoare.

Avocații omului de afaceri au invocat că la nivelul Interpol ar fi fost o eroare de comunicare și că alerta ar fi fost ștearsă între timp.

Până la lămurirea situației, el a fost plasat sub control judiciar pentru o cauțiune de 5000 de euro, care a fost plătită. Benyamin Steinmetz trebuie însă să rămână în Grecia.

Miliardarul israelian Beny Steinmetz, a fost condamnat în decembrie 2020 în România la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale Băneasa și a Pădurii Snagov.

Acuzaţiile din acest dosar vizează infracţiuni comise în perioada 2006 - 2013, cu scopul de a obține bunuri de o valoare deosebită, printre care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Paul al României.

Conform DNA, Remus Truică, avocatul Robert Roşu şi israelienii Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz au constituit, începând din noiembrie 2006, un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Paul al României, prin oferire de bani sau bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor şi instituţiilor care deţineau aceste proprietăţi.

Paul al României, care a primit o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare, este dat în urmărire internațională, în timp ce Remus Truică se află în închisoare, având de executat o sentință cu șapte ani închisoare.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac