fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
„Parapsihologul” Lucian Iordănescu (81 de ani), arestat pentru șantajarea unei doctorițe de 28 de ani cu poze compromițătoare

„Parapsihologul” Lucian Iordănescu (81 de ani), arestat pentru șantajarea unei doctorițe de 28 de ani cu poze compromițătoare


Un basarabean în vârstă de 81 de ani, care se recomandă drept parapsiholog, a fost încătuşat, după ce ar fi şantajat o doctoriţă că va face publice imagini compromiţătoare cu ea, dacă îl părăseşte.

Femeia de 28 de ani i-a fost iniţial pacientă, apoi şi parteneră. Însă ar fi vrut să îl părăsească, din pricina abuzurilor la care ar fi fost supusă. Octogenarul a recurs atunci la ameninţări, arată Știrile Pro TV.

Lucian Iordănescu s-a născut la Cahul, în Republica Moldova, în 1940. Pretinde că a absolvit Universitatea de Stat din Moscova şi că este parapsiholog.

În această postură, susţin poliţiştii, ar fi cunoscut acum cinci ani o tânără pacientă care ulterior i-ar fi devenit iubita. Femeia, medic la un spital din capitala spune acum că bărbatul mai în vârstă cu 53 de ani i-ar fi promis că va evolua spiritual prin tehnici ezoterice. În realitate ar fi abuzat-o.

„Victima relatează că s-au petrecut o serie de abuzuri fizice, sexuale şi emoţionale prin prisma influenţei exercitate şi a presiunilor psihologice la care a fost supusă”, se arată în actul de acuzare.

Bărbatul neagă acuzaţiile şi insistă că doar încearcă să îşi ajute pacienţii. Asta susţinea şi pe canalul său de Youtube.

Lucian Iordănescu: „Psiholog şi parapsiholog de o viaţă întreagă, care urmăreşte oamenii, urmăreşte comportamentul lor, când zic urmărit, nu în sens peiorativ, îi privesc. vreau să văd şi să descopăr mai mult, ce anume îi determină să se blocheze în închisoarea minţii şi să nu realizeze că sunt de fapt nişte roboţi.”

Când tânăra doctoriţa i-ar fi spus că îl părăseşte, Iordănescu s-ar fi înfuriat.

Inspector Ciprian Romanescu, Poliția Capitalei: „Din cercetările efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuitul ar fi amenințat că va face publice imaginile compromițătoare cu persoana vătămată, în situația în care aceasta nu este de acord cu continuarea relației pe care o aveau.”

Pretinsul parapsiholog - susţin anchetatorii - ar fi obişnuit de-a lungul timpului să o fotografieze pe doctoriţa în posturi indecente, cu scuză că aşa îi poate analiza aura şi descoperi problemele. În realitate, bărbatul le-ar fi stocat pe laptopuri şi memory stickuri, iar parte din ele le-ar fi trimis părinţilor tinerei. Aşa că a fost reţinut pentru acuzaţiile de şantaj şi violarea vieţii private.

În urmă cu trei luni, acelaşi Lucian Iordănescu a reclamat la poliţie că ar fi fost jefuit de o prostituată pe care o invitase acasă. Acum îşi va petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor, pentru că un judecător a decis că este mult prea periculos să rămână în libertate. Dacă va fi găsit vinovat, Iordănescu riscă până la 5 ani de închisoare.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac