fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Principalul suspect pentru dubla crimă din Iași, dat în urmărire: a fost emis mandat de arestare pe numele său

Principalul suspect pentru dubla crimă din Iași, dat în urmărire: a fost emis mandat de arestare pe numele său


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au solicitat, luni, mandat de arestare în lipsă a unui tânăr, care ar fi de origine marocană, suspectat în cazul celor doi tineri găsiţi morţi la sfârşitul săptămânii trecute, într-o vilă dintr-un cartier rezidenţial. Ministrul de Interne a precizat, într-o discuție cu jurnaliștii București că suspectul ar fi fugit din țară, însă a fost identificat locul în care s-ar afla. 

Luni, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au înaintat magistraţilor un mandat de arestare preventivă în lipsă, pe numele Ahmed Sami El Bourkadi.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi în dosarul de urmărire penală şi, în consecinţă, ia faţă de inculpatul Ahmed Sami El Bourkadi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat în dauna victimelor (Jiynah Youssef şi Burlacu Ioana-Vanesa) măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile ce curg de la data punerii efective în executare. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului Ahmed Sami El Bourkadi. Inspectoratul General pentru Imigrări va fi informat cu privire la măsura dispusă. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru Ministerul Public”, este menţionarea Camerei de Consiliu a Tribunalului Iaşi, conform Agerpres.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un imobil din municipiul Iaşi, amplasat pe strada Moara de Vânt, au fost găsite două cadavre.

Persoana bănuită că i-ar fi asasinat pe cei doi tineri ale căror trupuri au fost descoperite vineri noaptea, un cetăţean marocan şi o fată din comuna Miroslava, a fost la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, pentru a primi îngrijiri medicale.

Pe site-ul Poliției Române, la rubica „Persoane urmărite” a fost publicată fotografia și date despre suspectul de crimă Ahmed Sami El Bourkadi.

„S-a luat măsura arestului preventiv pentru o perioada de 30 de zile pentru comiterea infractiunii de omor. Semnalmente: inaltime: 1,70 m; fata: ovala; ochi: negri; ten: masliniu; par: negru; semne particulare: poata barba”, se arată pe pagina Poliției.

Coordonatorul UPU de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, Diana Cimpoeşu, a anunțat că, în data de 9 decembrie, la unitatea sanitară s-a prezentat un tânăr cu nume străin, care avea o plagă tăiată la mâna dreaptă.

Individul a fost tratat în urgenţă şi la clinica de Chirurgie Plastică. După ce a primit îngrijirile de specialitate, bărbatul a plecat acasă cu recomandări de îngrijire.

Una dintre persoanele decedate, un bărbat în vârstă de 25 ani, cetăţean marocan, era student în anul al doilea la Medicină la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Cea de-a doua persoană decedată era prietena acestuia, în vârstă de 23 de ani.

Descoperirea a fost făcută de poliţişti, care au fost informaţi de familia băiatului cu privire la posibila dispariţie a acestuia. În 10 decembrie el ar fi trebuit să ajungă, cu avionul, la Bruxelles.

Trupurile celor doi tineri aveau urme de violenţă iar în imobil s-au identificat urme de ardere.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: