fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Senatoarea Diana Șoșoacă va fi cercetată de Parchetul General, după scandalul cu Rai Uno. Reacția oficială a Guvernului

Senatoarea Diana Șoșoacă va fi cercetată de Parchetul General, după scandalul cu Rai Uno. Reacția oficială a Guvernului


Senatoarea Diana Șoșoacă va fi cercetată de Parchetul General după incidentele scandaloase petrecute în cabinetul ei de avocatură. Marți, Guvernul a oferit prima reacție în acest caz.

Șoșoacă este acuzată de jurnaliștii italieni, care veniseră să îi ia un interviu, de lipsire de libertate si vătămare corporală.

Luni seară, televiziunea Rai Uno a difuzat un reportaj despre cele petrecute în biroul senatoarei Șoșoacă. Mărturia ziariștilor italieni scoate la iveală detalii incredibile despre acest scandal.

Jurnalista Lucia Goracci începe materialul realizat în Romania și difuzat de RAI UNO cu mențiunea că țara noastră se află pe penultimul loc în Uniunea Europeana la numărul de persoane vaccinate.

Și nici chiar campaniile şoc desfăşurate nu au avut efecte, spune ea, din cauza lipsei de încredere a populaţiei în autorităţi şi a postărilor anti-vaccinare de pe reţelele de socializare.

Adrian Marinescu, director medical Institutul Balș: ”I-aș invita pe cei care nu cred în COVID să vină să vadă ce se întâmplă în secțiile de terapie intensivă.”

Cu aceste cuvinte triste ale medicului în minte a ajuns Goracci la Diana Șoșoacă, senator antivaccinare.

Diana Șoșoacă: „Ce pandemie? Zero virgulă persoane decedate.”

Diana Șoșoacă: „Vor fi toți judecați, nu va scăpa nimeni.”

Jurnalista spune că a insistat ca discuția să continue, însă Diana Șoșoacă a poftit-o afară: „Și apoi în mod incredibil, cu un salt s-a pus în fața ușii și ne-a sechestrat. Apoi a sunat la poliție.”

Diana Șoșoacă: „Bună seara, sunt senatoarea Șoșoacă și am nevoie de ajutor pentru că sunt niște persoane care au dat buzna în biroul meu și mă amenință”..

Lucia Goracci spune că, după ce a povestit polițiștilor cele întâmplate, s-a întors împreună cu anchetatorii la colegii ei rămași în biroul senatoarei.

Acolo, un alt șoc, spune jurnalista: ei deveniseră infractorii. Iar soțul senatoarei Șoșoacă a început să o lovească cu pumnii, spune Lucia.

„Perchezitionați-i”, spune senatoarea, „poate au și furat ceva, ștergeți-le imaginile!” - ... își continuă jurnalista materialul difuzat de RAI Uno.

Jurnaliștii italieni spun că, la secția de poliție, au fost percheziționați și că abia după intervenția ambasadei italiene au reușit să plece: „Suntem liberi abia după 8 ore, aproape de miezul nopții, după intervenția ambasadei italiene la București”.

Reacția Guvernului

Scandalul provocat de senatoarea Diana Șoșoacă a ajuns și pe biroul premierului Nicolae Ciucă.

„Guvernul României condamnă cu fermitate orice acțiune de intimidare a jurnaliștilor sau de obstrucționare a dreptului la liberă informare a cetățenilor. Libertatea de exprimare, dreptul la opinie și accesul la informații sunt garanții ale unei democraţii consolidate și ale funcționării statului de drept. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă consideră inacceptabil acest incident și respinge categoric manifestarea diferențelor de opinii prin violență. Prim-ministrul României este preocupat de acest caz, care trebuie clarificat în regim de urgență de instituțiile abilitate ale statului”, se arată în poziția oficială a Guvernului României.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac