fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Percheziții în Mureș, într-un dosar de fraudare a jocurilor de noroc prin accesarea ilegală a sistemelor informatice

Percheziții în Mureș, într-un dosar de fraudare a jocurilor de noroc prin accesarea ilegală a sistemelor informatice


Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Târgu Mureş împreună, cu ofiţeri de poliţie judiciară, au efectuat, miercuri, 11 percheziţii domiciliare într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice în cazul unor jocuri de noroc.

„În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu jumătatea anului 2020, 4 persoane de pe raza judeţului Mureş s-au constituit într-un grup infracţional organizat, în vederea comiterii unor infracţiuni de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea datelor informatice şi fraudă informatică. În mod coordonat, membrii grupării, prin intermediul unor dispozitive informatice, au accesat fără drept sistemele informatice aparţinând sau administrate de mai multe societăţi comerciale, din judeţul Mureş, care activează în domeniul jocurilor de noroc de tip slot machine, în vederea generării unor bonusuri nereale, în mod fraudulos, pentru ca astfel să obţină diferite sume de bani", se arată într-un comunicat de presă al DIICOT Târgu Mureş.

Ulterior constituirii grupului infracţional organizat, la acesta au aderat mai multe persoane angajate la societăţile comerciale vătămate, care îndeplineau funcţia de operator al respectivelor jocuri de noroc, la diferite locaţii de pe raza judeţului Mureş. Rolul acestora era de a asigura paza locului în care se aflau aparatele fraudate, cât şi de a remite sumele de bani din gestiune către ceilalţi membri ai grupării, atunci când erau generate câştigurile în mod fraudulos, menţionează sursa citată.

Astfel, începând cu luna august 2020 şi până în decembrie 2021, membrii grupării, prin intermediul unui dispozitiv special confecţionat, au accesat nelegal sistemele informatice aferente jocurilor de noroc ale unor societăţi comerciale şi au introdus date informatice pentru generarea, în mod artificial, de câştiguri sub formă de bonusuri, obţinând astfel diferite sume de bani.

DIICOT a arătat că prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 170.000 lei, iar în urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe sisteme informatice (telefoane mobile, laptop-uri) precum şi dispozitive despre care există suspiciunea că au fost folosite la comiterea faptelor.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Târgu Mureş vor fi conduse şapte persoane pentru a fi audiate.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi "Regele Ferdinand" Sângeorgiu de Mureş, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac