fbpx
 
Un tânăr din Dolj fără mâini, acuzat pe nedrept de viol, va primi daune morale de la presupusa victimă

Un tânăr din Dolj fără mâini, acuzat pe nedrept de viol, va primi daune morale de la presupusa victimă


Un tânăr acuzat pe nedrept de viol de o tânără din Iași și de tatăl ei le cere acum daune morale detractorilor săi. Anchetatorii nu au găsit nicio dovadă a presupusului viol, mai mult, tânărul nu are mâna stângă, iar dreapta îi este amputată din cot.

Un tânăr din Dolj acuzat pe nedrept de viol de către o adolescentă din Iași și tatăl ei va primi daune morale de 30.000 de lei de la aceștia pentru acuzațiile aduse, scrie Ziarul de Iași.

Pe lângă faptul că procurorii nu au descoperit nicio dovadă a vreunei agresiuni, tânărul suferă și de o infirmitate care ar fi făcut aproape imposibilă obligarea presupusei victime- nu are brațul stâng, iar cel drept îi este amputat din cot.

Incidentul a avut în ianuarie 2017, când bărbatul din Dăbuleni a cunoscut-o pe tânăra din Sinești pe Facebook și a mers până la ea acasă, la 600 de kilometri distanță, cu mașina unui prieten. De aici, fata pe atunci minoră în vârstă de 17 ani a mers cu el înapoi în Dolj, dar povestea lor de iubire a durat doar 5 zile.

Tatăl fetei a depus plângere penală împotriva tânărului pentru viol, acuzându-l că a răpit-o pe adolescentă, a drogat-o și amenințat-o pentru a întreținere relații sexuale cu aceasta, acuzații întărite și de afirmațiile tinerei.

Ancheta care a urmat a durat câteva luni, timp în care tânărul a fost urmărit penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol, ameninţare şi lipsire de libertate. În cele din urmă, procurorii ieșeni nu au descoperit nicio dovadă a vreunei agresiuni. Fata a fost, într-adevăr, deflorată, dar certificatul medico-legal nu consemna niciuna dintre leziunile specifice unei agresiuni sexuale.

În plus, tânărul nu are braţul stâng, iar cel drept îi era amputat din cot, deci nu avea capacitatea fizică de a o forţa pe adolescentă să întreţină relaţii sexuale cu el.

În cele din urmă, procurorii au clasat dosarul, soluție contestată de părinții fetei în instanță, dar fără succes, iar în septembrie 2017 tânărul a fost absolvit definitiv de orice vină.

Ulterior, bărbatul s-a îndreptat în instanță împotriva fetei și a tatălui ei pentru nedreptatea ce i s-a făcut și a cerut daune morale, aprobate de Judecătoria Iași.

Magistrații au dispus obligarea tatălui la plata a 5.000 de lei, iar a tinerei la 25.000 de lei, cu titlu de daune morale. Cei doi au făcut recurs, iar dosarul se află acum pe rolul Tribunalului Iași.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: