fbpx
 
Jaf de 40.000 de euro la Iași: Lovitura, pusă la cale de un prieten al păgubitului, care l-a chemat la un pahar

Jaf de 40.000 de euro la Iași: Lovitura, pusă la cale de un prieten al păgubitului, care l-a chemat la un pahar


Trei persoane au fost reținute în cazul unui jaf care a avut loc la Iași înaintea Crăciunului, când a fost spartă o vilă din care s-au furat bani și blănuri, bijuterii și alte bunuri în valoare totală de 40.000 de euro. Totul ar fi fost pus la cale de un bărbat prieten cu păgubitul, care l-ar fi chemat la un pahar în timp ce complicii săi ar fi dat spargerea, scrie Ziarul de Iași.

Un interlop din Iași a chemat proprietarul unei vile luxoase la un pahar, în timp ce complicii săi au fost trimiși să-i fure din casă bani și blănuri, bijuterii și parfumuri, în valoare totală de 40.000 de euro.

Interlopul și victima, un tânăr cu afaceri în jocurile de noroc și videochat, erau prieteni, astfel încât proprietarul luxoasei vile nu a bănuit nicio clipă ce avea să i se întâmple, pe 21 decembrie.

În timp ce victima petrecea cu interlopul, cei doi hoți trimiși au trecut printr-o adevărată aventură. După ce au forțat cu o rangă poarta de acces, s-au speriat când au găsit ușa casei deschisă și au fugit.

S-au întors în scurt timp, după ce și-au dat seama că așa o lăsase victima, dar pentru a fi siguri au sunat la interfon.

Nu le-a răspuns, evident, nimeni, dar nu știau că interfonul are și cameră video, iar când au sunat s-a declanșat automat sistemul de supraveghere, care le-a filmat figurile.

Odată intrați în casă, hoții au descoperit un adevărat tezaur: franci elvețieni, euro, lei, bijuterii, ceasuri scumpe, blănuri și parfumuri, în valoare totală de 40.000 de euro.

Proprietarul și-a dat seama imediat că a fost o spargere la pont, iar după vizionarea imaginilor surprinse de camera video a interfonului, precum și a celor de pe camerele stradale ale Poliției Locale, polițiștii i-au identificat pe hoți, chiar dacă purtau măști în momentul spargerii.

Miercuri, polițiștii l-au oprit în trafic pe interlop, i-au confiscat mașina și l-au reținut, alături de cei doi hoți complici.

„Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au efectuat 8 percheziţii domiciliare, în judeţele Iaşi şi Neamţ, într-un dosar penal de furt calificat. 3 persoane au fost reţinute. În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperiţi şi ridicaţi, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 20.000 de lei şi 15.000 de euro. De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism, în valoare de aproximativ 15.000 de euro şi a fost ridicată o armă neletală supusă autorizării. În urma audierilor, trei bărbaţi au fost reţinuţi, doi din judeţul Neamţ şi unul din judeţul Iaşi, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30