fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Primar UDMR trimis în judecată de procurorii DNA într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

Primar UDMR trimis în judecată de procurorii DNA într-un dosar de fraudă cu fonduri europene


Primarul comunei bihorene Roşiori, Kelemen Zoltan, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie pentru o tentativă de fraudare a fondurilor europene.

Anchetatorii l-au acuzat pe edil de tentativă de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene. Alături de edil au mai fost trimiși în fața judecătorilor patru complici.

În rechizitoriul DNA se arată că în cursul anului 2014, în contextul realizării proiectului „Reabilitare și construire drum de legătură Pocsaj – Roșiori”, primarul Zoltan Kelemen ar fi depus la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului mai multe documente care nu corespund realității (procese verbal de recepție, de verificare a calității, facturi fiscale, etc). În acest fel ar fi încercat să obțină în mod injust – spun anchetatorii – suma de 103.079 de euro.

„Banii respectivi reprezentau contravaloarea unui contract încheiat, în contextul de mai sus, de Primărie cu omul de afaceri, inculpat în prezenta cauză, având ca obiect livrarea și plantarea unor arbori și arbuști”, au transmis oficialii DNA.

Complici ai edilului ar fi fost administratorul unei firme, proiectantul lucrării, responsabilul tehnic cu execuția lucrărilor și dirigintele de șantier.

Totuși, „cererea inculpatului Kelemen Zoltan a fost refuzată integral de către autoritatea de implementare a proiectului”, au mai precizat anchetatorii.

Contactat de BihorJust, Zoltan Kelemen a explicat că nu a făcut altceva decât să respecte obligația pe care o avea ca primar de transmitere mai departe, spre organele abilitate, a documentelor primite de la persoanele care le-au întocmit. „În calitate de reprezentant legal al Primăriei Roșiori, am avut obligația de a transmite documentele pentru finanțarea pe care am obținut-o prin programul HU-RO. N-am obținut finanțarea, așa că nu suntem datori cu niciun ban față de Uniunea Europeană”, a explicat edilul Zoltan Kelemen.

Contractul de finanțare a fost încheiat în 2013, iar verificările DNA au fost făcute în 2015, a precizat primarul din Roșiori. Acesta a arătat că lucrările ce trebuiau realizate cu acești bani se refereau la amenajarea unele perdele verzi între șanțul de la marginea drumului de legătură Pocsaj-Roșiori și terenurile proprietarilor din zonă. Aceasta pentru că zona se află într-o arie de protecție Natura 2000.

Zoltan Kelemen a fost viceprimar al comunei Roșiori între 2004 și 2008, iar de 14 ani este primar al localității.

 

Sursa: realitatea.net


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac