fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Un medic din Dolj și alte cinci persoane, reținute în dosarul vaccinărilor fictive

Un medic din Dolj și alte cinci persoane, reținute în dosarul vaccinărilor fictive


Un medic din judeţul Dolj şi alte 5 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore pentru înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals informatic şi instigare la fals informatic în dosarul vaccinărilor fictive în care au fost efectuate, miercuri, 36 de percheziţii domiciliare.

Potrivit IPJ Dolj, în perioada mai 2021 - prezent, o femeie de 44 de ani, din comuna Seaca de Câmp, în calitate de medic, ar fi înregistrat în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, mai multe persoane din judeţul Dolj, ca fiind vaccinate, deşi în realitate acest lucru nu s-a realizat.

„În urma probelor administrate, au fost identificate persoane care ar fi instigat-o pe femeia în cauză ca, prin prisma calităţii deţinute, să introducă în sistemul informatic Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor date informatice necorespunzătoare adevărului cu privire la imunizarea prin vaccinare împotriva virusului SARS-Cov 2, având ca urmare eliberarea unor adeverinţe de vaccinare nereale. În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate înscrisuri, suporţi optici şi dispozitive electronice, care pot constitui mijloace de probă în dosarele penale. 17 persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri", informează IPJ Dolj.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, sub supravegherea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, au reţinut, pentru 24 de ore, medicul de 44 de ani şi 5 bărbaţi cu vârste cuprinse între între 30 şi 56 de ani. Aceştia urmează sa fie prezentaţi joi Judecătoriei Calafat, cu propunere de arestare preventivă.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La acţiune au participat şi poliţişti ai Serviciului Criminalistic şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Dolj, ai Poliţiei Municipiului Craiova, Calafat şi Băileşti, precum şi jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac