fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Adolescentă din Covasna traficată de propriul tată, apoi exploatată sexual: trei persoane sunt cercetate

Adolescentă din Covasna traficată de propriul tată, apoi exploatată sexual: trei persoane sunt cercetate


O persoană a fost arestată preventiv, iar alte două au fost puse, vineri, sub control judiciar, fiind cercetate pentru exploatarea sexuală a unei minore, informează DIICOT Covasna.

Potrivit sursei citate, fata în vârstă de 15 ani ar fi fost lipsită de libertate şi exploatată sexual în perioada 2019-2021, fiind supusă la violenţă fizică şi psihică.

„În cauză, s-a reţinut faptul că în cursul anului 2019, unul dintre inculpaţi şi-a traficat fiica minoră, în vârstă de 15 ani, prin transportarea acesteia la domiciliul unuia dintre inculpaţi în vederea exploatării minorei în schimbul unei sume de bani. Fapta a fost săvârşită prin constrângere, inducere în eroare şi abuzând de poziţia sa de autoritate asupra minorei şi de situaţia vădit vulnerabilă a acesteia datorată nivelului de educaţie, dezvoltare fizică şi psihică şi situaţiei de dependenţă în care se afla. Ceilalţi doi inculpaţi au lovit-o, au lipsit-o de libertate şi au exploatat-o sexual şi prin obligarea la muncă pe minoră în perioada 2019-2021, interval de timp în care victima a fost ţinută în stare de aservire şi lipsire de libertate prin folosirea violenţei fizice şi psihice, profitând de vulnerabilitatea acesteia. În toată această perioadă, cei doi inculpaţi au beneficiat de sprijinul inculpatului care şi-a traficat copilul", se arată în comunicatul DIICOT.

În cursul zilei de joi, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Covasna au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a celor trei inculpaţi care sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, rele tratamente aplicate minorului, viol în formă continuată şi trafic de minori, iar în urma percheziţiilor domiciliare efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară au fost descoperite şi ridicate mai multe probe care vor fi folosite pentru soluţionarea cauzei.

Vineri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Covasna a dispus arestarea preventivă a unuia dintre inculpaţi şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de ceilalţi doi.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul SCCO Covasna, Poliţiei Municipiului Târgu Secuiesc şi Secţiei de Poliţie Rurală Târgu Secuiesc, criminaliştilor din cadrul IPJ Covasna, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Covasna şi jandarmilor din cadrul IJJ Covasna.

Minora a beneficiat de consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de Procedură Penală, fiind preluată de DGASPC pentru îngrijire.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac