fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto generic Foto generic

Viața de coșmar a unei fetițe de 8 ani, din Iași: supusă ani la rând abuzurilor sexuale de către iubitul mamei sale


Caz șocant în județul Iași unde o copilă a fost victima abuzurilor sexuale ani la rând. Cel care profită de naivitatea fetiței de 8 ani a fost chiar iubitul mamei, care ar fi trebuit să aibă grijă de cea mică.

Profitând de lipsa de acasă a femeii, plecată la muncă în străinătate, individiul a transformat-o pe fetiță în sclav sexual. Ororile au ieșit la iveală abia după patru ani, relatează Știrile Pro TV.

Timp de cel puţin 5 ani, începând cu 2015, cât femeia era la muncă în străinătate, copila a fost supusă la perversiuni sexuale, spun procurorii, de cel care ar fi trebuit să o îngrijească.

Într-un final, venită pentru scurt timp acasă, din Italia, mama și-a dat seama că ceva este în neregulă în comportamentul fetei și a depus plângere la Poliție.

Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași: „Fetița a fost audiată în prezența unui psiholog, după care a fost evaluată de către echipa de asistență socială și psihologi, s-a dovedit că a fost victima unor abuzuri. Copilul a rămas în familie, în grija mamei, în momentul de față se află tot în familie și a participat la un program de consiliere”.

Tăcerea copilei a fost cumpărată cu dulciuri, haine și jucării, arată anchetatorii. Ororile s-au petrecut, în mare parte, într-o comună din județul Constanța. În momentul în care și-a dat seama că este căutat de poliție, individul a fugit dar a fost prins în Buzău.

Acum, bărbatul de 36 de ani riscă 20 de ani de închisoare, fiind acuzat de viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată și corupere sexuală a minorului.

Dragoş Bordianu, prim procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi: „Inculpatul a întreţinut, în mod repetat, raporuri sexuale cu fiica concubinei sale. Profitând de faptul că locuiau împreună, profitând şi de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima voinţa prin prisma vârstei inculpatul a determinat-o, în mod repetat, pe victima minoră, să asiste la comiterea unor acte cu caracter exibiționist. Totodată, arătându-i minorei imagini cu caracter pornografic”.

Traumele sexuale, prin care trec minorii, se vindecă cel mai greu, spun psihiatrii.

Raluca Prepeliță, psihiatru: „Va avea tendințe către tulburări psihiatrice, atât din sfera afectivă, cât și din sfera psihozelor, cu tulburări de personalitate asociate. Riscul de autoizolare și tot ce înseamnă traumă pe agravarea depresiei cu ideație suicidară se agravează. Mama trebuie să fie, în primul rând, cea care fără să judece, fără să îl certe să îi dea o încredere, să îl facă să creadă că este independent, dar, în același timp, să aibă limite și reguli”.

Anul trecut, 143 de minori din județul Iași au fost victime ale abuzului sexual. Aproape 900 de copii au suferit diverse vorbe de abuz – fizic, neglijență, psihic sau chiar au devenit victime ale traficului de oameni.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Cartierul Austriac