fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: Facebook Foto: Facebook

Kovesi s-a întâlnit cu procurorul general al Ucrainei pentru o discuție despre arestarea și confiscarea averilor criminalilor de război


Procurorul-șef european Laura Kovesi a fost în Ucraina, la Kiev, unde s-a întâlnit cu procurorul general Iryna Venediktova. Cele două au discutat inclusiv despre percheziția, arestarea și confiscarea averilor criminalilor de război.

Într-un mesaj pe Facebook, procurorul general al Ucrainei scrie că „Procurorul șef al UE Laura Kovesi a venit să ne sprijine în Ucraina. Ea este prima dintre oficialii Uniunii Europene care ne-a vizitat statul într-un război dificil.”

Potrivit Irynei Venediktova s-a discutat și despre colaborarea între cele două parchete pentru percheziția, arestarea și confiscarea averilor criminalilor de război.

„Trebuie să găsim tot ce aparține celor care susțin uciderea în masă a civililor. Proprietățile lor vor merge la refacerea statului și compensarea pierderilor fiecărui ucrainean. Am primit sprijin incontestabil din partea Laurei Kovesi și sunt sigură că împreună vom avea succes”, mai scrie procurorul general al Ucrainei.

La rândul său, într-un comunicat de presă, Parchetului European se vorbește despre suferința, disperarea și distrugerea pe care războiul lansat de Federația Rusă împotriva Ucrainei le provoacă milioanelor de ucraineni.

„Suntem smeriți în fața exemplului dumneavoastră, a hotărârii parchetului ucrainean de a continua să lucreze sub asediu, bombardat, în pragul anihilării. Investigațiile dumneavoastră privind crimele de război și crimele împotriva umanității comise în Ucraina vor fi esențiale pentru a pune în mișcare roțile justiției internaționale și pentru a permite începerea procesului de vindecare a națiunilor ucrainene și ruse”, a transmis Kovesi.

Acordul de lucru semnat de cele două parchete este începutul unei colaborări pentru a aduce în fața justiției toți suspecții sau inculpații de infracțiuni împotriva bugetului UE.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31