fbpx
 
Cadavrele a 410 civili au fost găsite în regiunea Kiev, anunță procurorul general al Ucrainei

Cadavrele a 410 civili au fost găsite în regiunea Kiev, anunță procurorul general al Ucrainei


Cadavrele a 410 civili au fost găsite în teritoriile din regiunea Kiev unde forţele ucrainene au recâștigat, recent, controlul după retragerea trupelor ruse, a anunţat duminică procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova.

„Cadavrele a 410 civili au fost evacuate din teritoriile eliberate” din jurul capitalei, „iar experţii medico-legali au examinat deja 140 dintre ele”, a spus ea într-o declarație transmisă de mai multe posturi de televiziune ucrainene, relatează Agerpres.

Irina Venediktova a dat de înţeles însă că există, fără îndoială, mult mai multe cadavre care nu au fost încă recuperate pentru a fi supuse unei expertize.

În paralel, sunt căutate mărturii în rândul populaţiei locale şi sunt adunate probe foto şi video, a adăugat procurorul general.

Numai în oraşul Bucea (Bucha), la nord-vest de Kiev, aproape 300 de persoane au fost înmormântate în gropi comune, au afirmat autorităţile ucrainene.

Acestea au acuzat duminică armata rusă că a comis un „masacru” în această localitate şi „orori” în regiunile care au fost eliberate de invadatorii ruși.

Ucrainenii au preluat controlul asupra întregii regiuni a Kievului după retragerea soldaţilor ruşi din oraşe-cheie din jurul capitalei, a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării ucrainean.

Liderii occidentali și organizațiile internaționale au condamnat duminică, în cei mai duri termeni, ororile descoperite în Ucraina.

NATO le califică drept acte „oribile” și „absolut inacceptabile”, Germania cere să se facă lumină asupra „crimelor comise de armata rusă” împotriva civililor, în timp ce Franța spune că autoritățile ruse vor trebui să răspundă pentru aceste crime.

La rândul ei, România, prin vocea ministrului de externe Bogdan Aurescu, cere ca autorii atrocităților din Ucraina să fie trași la răspundere de justiția internațională. România sprijină, în acest sens, o anchetă amănunțită demarată de Curtea Penală Internațională, spune Bogdan Aurescu.

În Moldova, președinta Maia Sandu s-a declarat șocată de masacrul comis de invadatorii ruși în orașul ucrainean Bucea și a anunțat că decretează zi de doliu național în memoria victimelor de până acum ale războiului din Ucraina.

Rusia a respins însă, duminică, acuzaţiile Ucrainei că a ucis civili în oraşul ucrainean Bucea din apropiere de Kiev şi susţine că imaginile cu cadavre sunt fabricate de Kiev.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30