fbpx
 
Curtea de Apel a respins raportul ANI: consilierul USR Răzvan Timofciuc nu este incompatibil

Curtea de Apel a respins raportul ANI: consilierul USR Răzvan Timofciuc nu este incompatibil


Curtea de Apel a respins raportul Agenției Naționale de Integritate (ANI) privind conflictul de interese în care s-ar fi aflat consilierul local USR Răzvan Timofciuc.

„Curtea de Apel a respins raportul Agenției Naționale de Integritate prin care, în urma unei alte sesizări abuzive făcute de Chirica-Asimionesei, eram acuzat de conflict de interese.

Este un alt exemplu dintr-un șir lung de șicane ale unor oameni fricoși: procese civile abuzive, plângeri penale mincinoase, amenințări, utilizarea violenței fizice etc.

Oameni care nu pot înțelege că în lumea asta nu toți putem fi cumpărați cu bani publici și autorizații, cu sinecuri și favoruri din bugetul local.

Și de asta apelează la tot felul de hărțuieli.

Voi continua să îi reprezint pe toți ieșenii care își doresc eliminarea corupției din primărie, transparență și stoparea risipei.

ANI, după ce a terminat de investigat marele „conflict de interese” prin care sotia mea a făcut parte din Consiliul de Administrație al unei școli, o funcție neremunerată prin care mai degrabă faci voluntariat și ai răspundere, poate începe sa investigheze averea imobiliară a primarului.

Din leafa de bugetar, Chirica deține 3 vile, una de 250.000 euro achiziționata pe numele fiului de 11 luni, una de 200.000 de euro cu biserică privată în curte la Frasin, 2 apartamente, mașini și multe alte bunuri pe care nu le poate justifica”, scrie consilierul USR pe pagina sa de socializare.

Răzvan Timofciuc a fost acuzat de ANI de conflict de interese administrative, după ce a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri prin care soţia sa a ajuns în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi.

„În exercitarea mandatului 2016 – 2020, TIMOFCIUC RĂZVAN a participat la deliberarea şi adoptarea a două Hotărâri ale C.L. Iaşi privind nominalizarea reprezentanţilor Consiliului în C.A. ale unităţilor de învăţământ preuniversitar din Mun. Iaşi pentru anii şcolari 2018 – 2019, respectiv 2019 – 2020, în baza cărora soţia persoanei evaluate a fost numită membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 şi art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 75 şi art. 77 din Legea nr. 393/2004 (în vigoare până la data de 05.07.2019) şi art. 46 din Legea nr. 215/2001 (în vigoare până la data de 05.07.2019) şi art. 228 din O.U.G nr. 57/2019 (în vigoare începând cu data de 05.07.2019)”, anunța ANI într-un comunicat de presă emis la sfârșitul anului trecut. 

„ANI a dat o soluţie nedreaptă la sesizările făcute de şantajiştii de la BZI şi de primarul Chirica cu privire la un aşa-zis conflict de interes în care m-aş aflat pentru că am votat în 2017 şi 2018 în Consiliul Local o listă cu reprezentanţii în CA şcoli în care se afla şi soţia mea.

Membrii în CA-urile şcolilor NU sunt remuneraţi, fiind o activitate de voluntariat pentru că la toate şedinţele te duci pe banii tăi, pe timpul tău. Nu a beneficiat de niciun folos material. Soţia mea este cadru didactic de Educaţie Plastică de 7 ani, cu rezultate de care sunt mândru (nota 10 la examenul naţional de titularizare în învăţământ, calificativ „foarte bine” pentru fiecare an în învăţământ, premii la concursuri şcolare cu elevii etc.).

Singurul motiv pentru care am considerat că e bine să facă parte din Consiliul de Administraţie la Liceul „Octav Băncilă” a fost acela de a contribui, atât cît putem, la îmbunătăţirea serviciilor de educaţie prin investiţii punctuale pe care le poate face Primăria. E aberantă interpretarea celor de la ANI, nicio secundă nu ne-am gândit că implicarea voluntară pentru a contribui pentru a face mai mult bine într-un domeniu de care îţi pasă să fie considerat conflict de interese...

E aberantă că dacă e să luăm această interpretare de bună, înseamnă că toţi consilierii locali din ţară suntem în conflict de interese pentru că atunci când votăm reprezentanţii Consiliului Local în Consiliile de Administraţie la şcoli, suntem şi noi, în calitate de aleşi locali, pe acele liste, ca membri în CA la diferite şcoli...”, era răspunsul dat de Răzvan Timofciuc la acuzațiile aduse de ANI.

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: