fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Falsul avocat Daniel Condrea se disculpă în scandalul cu muncitorii din Corsica: „Au fugit ilegal de pe șantier și se victimizează”

Falsul avocat Daniel Condrea se disculpă în scandalul cu muncitorii din Corsica: „Au fugit ilegal de pe șantier și se victimizează”


În urma publicării de către REPORTER DE IAŞI a articolului „Muncitori din Iași trimiși la muncă in condiții inumane  de falsul avocat Daniel Condrea”, în data de 15 aprilie 2022, juristul menţionat în titlu a remis redacţiei propria sa poziție, la 48 de ore de la apariția materialului.

Autorul articolului îl contactase pe Daniel Condrea în cursul documentării, atât pe telefonul personal cât și pe numărul de la cabinetul său de consilier juridic. Soția sa, parteneră în firmă, declarase pentru REPORTER DE IAȘI că soțul nu poate fi contactat și că nu dorește să fie deranjat.

În articol a fost descrisă povestea a șapte muncitori din comuna Vânători (Iași) care au obținut contracte de muncă pe un șantier din Corsica (Franța) prin intermediul lui Daniel Condrea. Muncitorii au descris condițiile inumane de muncă și de cazare, precum și faptul că au fost abandonați de firma de intermediere a contractului, dormind ultimele zile pe o plajă, sub cerul liber.

Daniel Condrea a transmis redacției REPORTER DE IAȘI următoarele precizări, prezentate în sinteză:

”1. Iliuță Ștefanovici încearcă o escrocare și o victimizare aducând prejudiciu societății pentru care a fost angajat cu contract de muncă în Corsica. Ziarul nu a colectat probe pentru declarațiile lui Iliuță Ștefanovici.
2. Menționez , că nu sunt asociat cu Ursan Cristian, în nici o firmă din România sau Corsica, el având calitate de client, apelând la serviciile mele juridice. Nu mă ocup și nici nu m-am ocupat vreodată cu activitatea de plasare de forță de muncă!
3. Pot confirma că acele șapte persoane au fost de acord să meargă în Corsica pentru a munci acolo. Au fost transportate  gratuit cu microbuzele d-lui Ursan Cristian, au avut bilete de vapor gratuit, cazare gratuită, echipament de protecție gratuit și o masă asigurată gratuit. Toate costurile pentru toate cele șapte persoane au fost achitate de dl. Ursan Cristian.
4. Când au ajuns în Corsica , nu le-au convenit condițiile de cazare gratuită și nici condițiile de muncă! După prima zi de cazare, au fost mutați în alt loc, lângă locul de muncă.
5. A doua zi , după ce au primit și câte 100 eur/persoană, pentru că erau angajați cu CIM în firma din CORSICA, au fugit de pe șantier ilegal și de la locul de cazare fără să anunțe! Au început cu amenințări și s-au victimizat pe rețelele de socializare că au fost abandonați!
6. Din România, au menționat că erau calificați dar dețineau noțiuni minime de construcții pentru standardele europene.”

Article image
Tinerii din Vânători au fost cazați într-o rulotă invadată de mii de furnici și puși să muncească 12 ore pe zi, deși contractul era pentru 8 ore de muncă Daniel Condrea și asociatul său din Corsica i-au lăsat pe muncitori fără mâncare, iar condițiile de cazare erau inumane După ce s-au plâns, au fost concediați fără niciun ban. Au sunat la familii să-i scoată de-acolo și au dormit în ultimele zile pe plajă Falsul avocat ...
Autor cristi tanasa Anchete 15 Aprilie 2022


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30