fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Ce averi au noii judecători care vor ajunge la Curtea Constituțională, Bogdan Licu și Iulia Scântei

Ce averi au noii judecători care vor ajunge la Curtea Constituțională, Bogdan Licu și Iulia Scântei


Trei noi judecători, unii controversați, vor ajunge la Curtea Constituțională, din luna iunie.

Bogdan Licu, prim-procurorul general adjunct al României, care a renunțat la titlul de doctor, după ce a fost acuzat de plagiat, a fost votat astăzi de deputați. Iar la Senat, a fost aleasă șefa comisiei juridice, Iuliana Scântei. Candidații propuși de opoziție n-au avut nicio șansă. Al treilea judecător urmează să fie propus de președintele Klaus Iohannis.

Licențiat cu nota 5 la Drept Penal și cu nota 6 la Drept Civil, prim-adjunctul procurorului general al României Bogdan Licu a fost ales judecător la Curtea Constituțională. La notele mici din facultate și din liceu se adaugă și acuzațiile că și-ar fi plagiat lucrarea de doctorat. Licu a renunțat însă benevol la titlul de doctor.

Bogdan Licu, prim-procuror general adjunct al României: „Aceste note nu mă onorează, nu mă bucură. Eu am o imagine foarte bună despre mine, controverse au fost și mai sunt nu față de mine, față de foarte multă lume. Contează foarte mult cum te privești tu. Iar eu mă pot uita liniștit în ochii mamei mele și în ochii copiilor mei fără să-mi fie rușine”.

Bogdan Licu nu stă deloc rău la capitolul avere. Are trei apartamente și o casă de locuit, două mașini și echivalentul a aproape 50.000 de euro în conturi.

Mult mai înstărită este viitoarea lui colegă, senatoarea Iuliana Scântei, votată și ea de Senat, judecătoare la Curtea Constituțională. Notar de profesie, Scântei a condus Comisia juridică a Senatului și este o apropiată a Alinei Gorghiu.

Potrivit declarației de avere, Iuliana Scântei este printre cei mai bogați parlamentari: are două terenuri, trei apartamente în București și unul în Iași, ceasuri, bijuterii, tablouri și o pianină în valoare de 168.000 de euro, plus economii și plasamente de 137.000 de euro.

Iuliana Scântei, senator PNL: „E un vot care mă onorează și mă oligă să apăr libertăți. Prin încrederea dumneavoastră și sprijinul PNL, îmi voi folosi atribuțiile pentru consilidarea democrației, ca România să rămână parte a comunității euroatlantice”.

Administrația prezidențială va face a treia nominalizare pentru un post de judecător CCR. Aceștia îi vor înlocui pe Valer Dorneanu, Mona Pivniceru și Daniel Morar și își vor începe mandatul în luna iunie. Până atunci însă, Opoziția a anunțat că va contesta numirile chiar la Curtea Constituțională.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Cartierul Austriac