fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Un organizator de festivaluri din România și mama lui, bănuiți de spălarea a 16 milioane de dolari

Un organizator de festivaluri din România și mama lui, bănuiți de spălarea a 16 milioane de dolari


Un organizator de festivaluri din România și mama lui sunt acuzați de procurori că ar fi scos ilegal 16 milioane de dolari din contul unei companii offshore.

Mama ar fi falsificat acte cu ajutorul cărora a făcut plăţi în numele firmei respective, spun anchetatorii. Banii ajungeau la fiu care se ocupa de „spălarea” lor alături de alți suspecți. 11 persoane au fost aduse la audieri, la sediul DIICOT, scrie Știrile Pro TV.

Anul trecut, în luna august, membrii grupării au aflat că poprirea pusă pe contul din România al unei companii de tip offshore din insula Belize a fost ridicată.

Raisa Ladin, cea considerată liderul grupării, ar fi falsificat atunci mai multe mandate şi procuri, spun anchetatorii. Cu ele a reuşit să păcălească o bancă din România că este împuternicită să retragă sume de bani din conturile companiei de tip offshore. Motivând că încheie contracte cu avocați pentru asistenţă juridică sau contracte de consultanţă financiară aceasta a reuşit, în doar o lună, să extragă 16 milioane de dolari din contul firmei.

Potrivit anchetatorilor, banii erau apoi „albiţi” de fiul acesteia - Corneliu Ladin - care îi transfera în conturile altor persoane. După aceea, sumele erau scoase din conturile respective şi folosite pentru cumpărarea de proprietăţi şi autoturisme de lux. Banii ar fi fost folosiți inclusiv pentru diverse împrumuturi fictive acordate unor cetăţeni români, moldoveni, ucraineni şi ruşi.

28 de perchezitii au avut loc, joi, în Bucuresti şi în 5 judeţe. În total, 11 persoane au fost aduse la audieri. Printre ele se numără și doi avocati, un executor judecătoresc și doi functionari ai unei bănci. Cei din urmă sunt bănuiţi că nu au verificat actele primite de liderul grupării.

Corneliu Ladin, bănuit acum de spălarea a 16 milioane de dolari, este un cunoscut organizator de evenimente din România. În plus, compania lui furnizează echipamente tehnice pentru festivaluri muzicale. Unul dintre ele a avut loc chiar de 1 mai, în staţiunea Costineşti.

Potrivit anchetatorilor, mama sa a reprezentat din 2015 până în 2017 compania de tip offshore din Belize. Ea ar fi avut atunci împuternicire pentru conturile firmei, deţinută la vremea aceea de un rus stabilit in Statele Unite. Aşa ar fi aflat că în conturile respective există milioane de dolari.

Membrii grupării sunt cercetaţi acum pentru înşelăciune, spălare de bani, abuz în serviciu şi şantaj.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac