fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Procurorii DNA au trimis în judecată trei bărbați care au sechestrat, bătut și șantajat un om de afaceri ca să renunțe la peste un milion de euro

Procurorii DNA au trimis în judecată trei bărbați care au sechestrat, bătut și șantajat un om de afaceri ca să renunțe la peste un milion de euro


Trei bărbaţi au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care sunt acuzaţi că au sechestrat, bătut şi şantajat un om de afaceri să renunţe la mai multe contracte şi lucrări derulate de firmele sale, prejudiciul în acest caz fiind de peste un milion de euro.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a trei bărbaţi, persoane fizice, unul dintre ei administrator al unor societăţi comerciale, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea unor infracţiuni de şantaj (comise în forma autoratului şi a complicităţii), lipsire de libertate în mod ilegal şi loviri şi alte violenţe (comise în forma autoratului şi a instigării).

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada aprilie 2021- februarie 2022, în contextul unui presupus litigiu comercial, unul dintre bărbaţi ar fi exercitat acţiuni de ameninţare cu acte de violenţă la adresa unui om de afaceri (persoană vătămată), a soţiei acestuia, dar şi a angajaţilor societăţii pe care acesta o administra, pentru a renunţa la o parte din profitul obţinut ca urmare a executării unor lucrări în cadrul unui contract.

Deşi nu era parte în contractul respectiv, în sprijinul acţiunilor sale, inculpatul ar fi invocat faptul că el ar fi fost cel care „i-a dat lucrarea" omului de afaceri, menţionează anchetatorii.

„Ca urmare a acestor ameninţări, persoana vătămată ar fi fost nevoită să renunţe în favoarea unei societăţi controlate de inculpat la suma totală de 1.672.295 lei (reprezentând preţul lucrărilor efectuate), la restul de lucrări pe care le mai avea de executat în cadrul contractului respectiv, dar şi la materiale în valoare de 1.333.674 lei + TVA", se precizează în comunicat.

De altfel, spun procurorii, la data de 28 februarie, ceilalţi doi bărbaţi, la instigarea primului, ar fi lovit persoana vătămată de mai multe ori în zona capului, după care toţi trei l-ar fi transportat pe acesta cu autoturismul la o locaţie, unde l-ar fi obligat să accepte rezilierea unui contract de închiriere pe care omul de afaceri îl avea încheiat cu o fundaţie. Prin aceste acţiuni, inculpatul, om de afaceri, ar fi dorit ca una dintre firmele pe care le controla să preia mai departe acel contract de închiriere.

„Prin rezilierea acestui contract, partea vătămată ar fi suferit un prejudiciu în valoare de 5.756.969 lei", arată DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

 

Sursa: Agerpres


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac